Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън

© Rob Partis 2015
Рецепти от крайбрежието с Рейчъл Алън

Описание

Отчасти кулинарен пътепис, отчасти готварско предаване, тази изумителна поредица е ново приключение за обичаната майстор-готвачка Рейчъл Алън, която напуска пределите на кухнята, за да готви сред хората и пейзажите на красивото и въздействащо ирландско крайбрежие. От Дънгарван до полуостров Фанад, Рейчъл пътува в търсене на местни продукти и морска храна, издирва точните съставки, дори понякога да ѝ се налага да се бори с лоши метеорологични условия. Природната ѝ любознателност и чувството ѝ за хумор блестят, докато се потапя в невероятните пейзажи и се наслаждава на компанията на впечатляващи хора. Рейчъл готви, докато пътува, стига само пътят да води до хубава храна - навсякъде, от ветровит нос до уютен дом, от провинциална кухня до закътани плажове.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Дънгарван

  +

  Рейчъл пресъздава спомен на своя приятел, готвачът Пол Флин, като хваща омар и го готви на брега на морето. След това се отправя към Мидълтън за майсторски клас по дегустация на уиски и изработка на бъчви.

 • 2

  Кинсейл

  +

  Рейчъл пристига в красивото пристанищно градче Кинсейл, за да се гмурка за раци с ресторантьора Оливие Куева. Отново на сушата, тя приготвя салата от раци с червен портокал.

 • 3

  Шул

  +

  Рейчъл пътува до полуостров Беара и слиза дълбоко под земята в Алехис, където разглежда стара медна мина. В кухнята си на открито, пред Музея на медната мина, тя приготвя затопляща телешка яхния.

 • 4

  Кингстаун

  +

  Рейчъл пристига на остров Валентия и се среща със Сандра и Мартин от кооперацията за отглеждане на миди. Те се гмуркат за миди и Рейчъл прави цветна паеля с прясно събраните кралски миди.

 • 5

  Балидавид

  +

  Рейчъл пътува до малко рибарското селище, за да бъде съдия в скромно картофено състезание. По-късно, на плажа, Рейчъл приготвя картофена супа с лешниково песто, като използва наградения сорт картофи.

 • 6

  Килкорнън

  +

  Рейчъл се отправя към фермата на Килкорнън и Ригни, за да вземе свежи подправки и яйца, които да използва за приготвянето на свински шницел. След това тя се отправя към Лимерик, за да се срещне с експерта по ферментация Вал О'Конър, преди да сготви калкан в бира.

 • 7

  Карън

  +

  Рейчъл посещава наследствена ферма и използва произведеното там козе сирене, за да направи фокача със сирене и картофи.

 • 8

  Килколган

  +

  Рейчъл се среща с братя Диармуд и Майкъл Кели в Килколган, за да събират стриди в залива. След това тя приготвя паста със скални стриди на близкия вълнолом.

 • 9

  Килъри

  +

  Рейчъл посещава Килъри Фиорд и се среща със Саймън, фермер, отглеждащ миди на въже. След като готви току-що извадените миди, нагазила във водата , Рейчъл отпътува за Россавил, за да посети една много необичайна ферма край морето.

 • 10

  Киладун

  +

  Рейчъл посещава ферма, разположена на хълмовете, в Киладун, за да научи повече за породата овце, отглеждана там. След това тя готви агнешки бутчета в местно направен ейл.

 • 11

  Стрийда

  +

  Рейчъл се отправя към залива Дръмклиф, за да събере миди с Чарли Кели, а след това приготвя пушена треска и супа от миди.

 • 12

  Фанад

  +

  Рейчъл стига до най-северната точка на пътуването си, полуостров Фанад, и среща стадо говеда от породата Декстър, пасящо на ръба на водата. Рейчъл прави пържоли на барбекю и ги сервира със сос беарнез с дива рукола.