Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

© FreemantleMedia Ltd 2015
Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

Следващо излъчване

  1. Вторник, 11 август от 01:00

    Китайският квартал (Е01)

  2. Вторник, 11 август от 01:30

    Стогодишен млечен бар (Е02)

  3. Вторник, 11 август от 06:25

    Китайският квартал (Е01)

Описание

Пътешественичката и кулинарен автор Рейчъл Ку се потапя в мултикултурната кулинарна сцена на многонационалния Мелбърн, попивайки всичко, което градът и околностите могат да предложат в сферата на културата, изкуството, музиката и модата, за да се вдъхнови за създаването на нови ястия. Апартаментът на Рейчъл в Мелбърн е сцена за създаването на рецепти, вдъхновени от нейните пътувания и приготвени за новите и местни приятели. Всеки епизод представя местен ресторант и готвач, който представя своя рецепта.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Китайският квартал

    +

    Кулинарната одисея из Австралия на Рейчъл започва от Мелбърн. Тя се разхожда из града с европейски облик и пие кафе в едно от най-старите заведения. След това разглежда най-стария китайски квартал в Южното полукълбо и посещава нов тип ресторанти, чиято философия е „връщане към основите“.

    Следващо излъчване
    Вторник, 11 август от 01:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник, 11 август от 06:25
    По 24Kitchen
  • 2

    Стогодишен млечен бар

    +

    Рейчъл посещава млечен бар на сто години и опитва интересна комбинация от австралийски класики в един от най-модерните барове в Мелбърн. По-късно, тя ще готви в кухнята си с Кейт Гибс, внучка на легендарната кулинарна авторка Маргарет Фултън.

    Следващо излъчване
    Вторник, 11 август от 01:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник, 11 август от 06:50
    По 24Kitchen
  • 3

    Кулинарната общност на Мелбърн

    +

    Рейчъл разглежда интересни места в предградията на града. Първата ѝ среща я отвежда до едни от най-вкусните кроасани извън Париж. След това тя готви заедно с привърженика на сезонната храна Мат Уилкинсън.

    Следващо излъчване
    Сряда, 12 август от 01:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда, 12 август от 06:25
    По 24Kitchen
  • 4

    Сирена „Drysdale“ от козе мляко

    +

    Рейчъл си взима глътка въздух от градския живот и се отправя на пътуване до полуостров Беларин. Срещите ѝ с ловец на миди, собственик на винарна и производител на сирена я възнаграждават с вдъхновяващи истории за храна и феноменални свежи продукти.

    Следващо излъчване
    Сряда, 12 август от 01:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Сряда, 12 август от 06:50
    По 24Kitchen
  • 5

    Камион за тако

    +

    Мелбърн се гордее, че е спортната столица на Австралия, затова Рейчъл лесно разбира коя е любимата бърза храна на спортните фанатици. След това тя готви със собственик на камион за храна, опитва най-доброто южняшко пържено пиле в града и посещава пивоварна.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 13 август от 01:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 13 август от 06:25
    По 24Kitchen
  • 6

    Как се прави пасата

    +

    Имиграцията е изиграла голяма роля в оформянето на кулинарната сцена на Мелбърн. Любопитна да изследва тази кипяща смесица от различни кухни, Рейчъл се отправя към виетнамски пазар и гръцка закусвалня в предградията. А от италиано-австралийска баба (нона) тя научава как се прави пасата.

    Следващо излъчване
    Четвъртък, 13 август от 01:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък, 13 август от 06:50
    По 24Kitchen
  • 7

    В ресторанта на аржентинския шеф-готвач Мауро Кайегари

    +

    Рейчъл се отправя към хълмовете на Мелбърн за еднодневна разходка и разглежда региона Данденонгс. Тя се среща с аржентинския готвач Мауро Кайегари и двамата заедно приготвят местна златна пъстърва.

    Следващо излъчване
    Петък, 14 август от 01:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък, 14 август от 06:25
    По 24Kitchen
  • 8

    Обединена арабска закусвалня

    +

    Рейчъл завършва потапянето си в Мелбърн с поглед върху настоящите и бъдещите кулинарни тенденции на града. Тя се среща с двойка тайландци, които са превърнали страстта си към азиатската фюжън храна в уникално място за целодневна закуска.

    Следващо излъчване
    Петък, 14 август от 01:30
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Петък, 14 август от 06:50
    По 24Kitchen