Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

© FreemantleMedia Ltd 2015
Вкусът на Мелбърн с Рейчъл Ку

Описание

Пътешественичката и кулинарен автор Рейчъл Ку се потапя в мултикултурната кулинарна сцена на многонационалния Мелбърн, попивайки всичко, което градът и околностите могат да предложат в сферата на културата, изкуството, музиката и модата, за да се вдъхнови за създаването на нови ястия. Апартаментът на Рейчъл в Мелбърн е сцена за създаването на рецепти, вдъхновени от нейните пътувания и приготвени за новите и местни приятели. Всеки епизод представя местен ресторант и готвач, който представя своя рецепта.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Китайският квартал

  +

  Кулинарната одисея из Австралия на Рейчъл започва от Мелбърн. Тя се разхожда из града с европейски облик и пие кафе в едно от най-старите заведения. След това разглежда най-стария китайски квартал в Южното полукълбо и посещава нов тип ресторанти, чиято философия е „връщане към основите“.

 • 2

  Стогодишен млечен бар

  +

  Рейчъл посещава млечен бар на сто години и опитва интересна комбинация от австралийски класики в един от най-модерните барове в Мелбърн. По-късно, тя ще готви в кухнята си с Кейт Гибс, внучка на легендарната кулинарна авторка Маргарет Фултън.

 • 3

  Кулинарната общност на Мелбърн

  +

  Рейчъл разглежда интересни места в предградията на града. Първата ѝ среща я отвежда до едни от най-вкусните кроасани извън Париж. След това тя готви заедно с привърженика на сезонната храна Мат Уилкинсън.

 • 4

  Сирена „Drysdale“ от козе мляко

  +

  Рейчъл си взима глътка въздух от градския живот и се отправя на пътуване до полуостров Беларин. Срещите ѝ с ловец на миди, собственик на винарна и производител на сирена я възнаграждават с вдъхновяващи истории за храна и феноменални свежи продукти.

 • 5

  Камион за тако

  +

  Мелбърн се гордее, че е спортната столица на Австралия, затова Рейчъл лесно разбира коя е любимата бърза храна на спортните фанатици. След това тя готви със собственик на камион за храна, опитва най-доброто южняшко пържено пиле в града и посещава пивоварна.

 • 6

  Как се прави пасата

  +

  Имиграцията е изиграла голяма роля в оформянето на кулинарната сцена на Мелбърн. Любопитна да изследва тази кипяща смесица от различни кухни, Рейчъл се отправя към виетнамски пазар и гръцка закусвалня в предградията. А от италиано-австралийска баба (нона) тя научава как се прави пасата.

 • 7

  В ресторанта на аржентинския шеф-готвач Мауро Кайегари

  +

  Рейчъл се отправя към хълмовете на Мелбърн за еднодневна разходка и разглежда региона Данденонгс. Тя се среща с аржентинския готвач Мауро Кайегари и двамата заедно приготвят местна златна пъстърва.

 • 8

  Обединена арабска закусвалня

  +

  Рейчъл завършва потапянето си в Мелбърн с поглед върху настоящите и бъдещите кулинарни тенденции на града. Тя се среща с двойка тайландци, които са превърнали страстта си към азиатската фюжън храна в уникално място за целодневна закуска.