Рейчъл Ку: Шоколад

© Discovery Corporate Services LTD MMXX
Рейчъл Ку: Шоколад

Следващо излъчване

  1. Понеделник 4 октомври от 18:00

    Идеалното съчетание (Е01)

  2. Вторник 5 октомври от 02:00

    Идеалното съчетание (Е01)

  3. Вторник 5 октомври от 10:00

    Идеалното съчетание (Е01)

Описание

Професионалната готвачка Рейчъл Ку търси вдъхновение, като се среща с някои от най-добрите шоколатиери в Европа. Ще научим повече за интересната история на шоколада, както и за полезните му свойства за нашето здраве. А Рейчъл ще сподели много рецепти за неустоими десерти.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Идеалното съчетание

    +

    Рейчъл Ку открива защо шоколадът си отива толкова добре с други вкусове и приготвя неустоими ястия в собствената си кухня. За да разбере повече за разнообразните приложения на шоколада, Рейчъл се среща с професор Бари Смит, изучаващ сетивата и специалистката по вино и вкус Ребека Палмър.

    Следващо излъчване
    Понеделник 4 октомври от 18:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Вторник 5 октомври от 02:00
    По 24Kitchen
  • 2

    По нещо за всеки

    +

    Рейчъл Ку изучава желанието ни за всякакви шоколадови неща. Тя посещава двореца Хемптън корт, за да разбере как шоколадът става традиционна напитка за благородниците през XVII век и се отправя на духовно пътешествие, свързано с лечебните качества на какаото.

    Следващо излъчване
    Вторник 5 октомври от 18:00
    По 24Kitchen
  • 3

    От какаовото зърно до шоколада

    +

    Рейчъл Ку проследява забележителното пътешествие на шоколада – от скромното какаово зърно до вкусното блокче. Рейчъл посещава шоколатиерите Джоана Бренан и Амарачи Кларк, за да разбере какви съставки са необходими в процеса на правене на шоколад.

  • 4

    Отдаване на удоволствието

    +

    Речйл Ку се опитва да разбере защо шоколадът е толкова неустоим и създава любимите си изкушения. Тя се среща с Лана Ситрън, автор и експерт по храните афродизиаци. По време на следобеден чай двете ще обсъждат защо шоколадът и желанието са тясно свързани.

  • 5

    Специални поводи

    +

    Рейчъл Ку истински вярва, че ако нещо си заслужава да бъде отпразнувано, то задължително трябва да включва шоколад. Когато става въпрос за шоколад, важи максимата – „Колкото повече, толкова по-добре“.

  • 6

    Факторът „Уау!“

    +

    Шоколадът е продукт, който винаги впечатлява. Рейчъл Ку се среща с Прудънс Стейт, която създава впечатляващи скулптури от шоколад. Вдъхновена от тях, Речъл прави шоколадово-кокосови топки, с които гарнира тропическата си плодова салата.

  • 7

    Коледа

    +

    Коледа обича шоколада и за Речъл Ку най-любимата в света наслада е много повече от подарък под коледното дърво. Рейчъл добавя шоколад към някои от любимите си коледни рецепти – от коледните пайчета и рулца с наденички до шоколадовия яйчен крем и шоколадовата глазура за джинджифиловите сладки.