© Discovery Corporate Services LTD MMXX
Рейчъл Ку: Шоколад

Описание

Професионалната готвачка Рейчъл Ку търси вдъхновение, като се среща с някои от най-добрите шоколатиери в Европа. Ще научим повече за интересната история на шоколада, както и за полезните му свойства за нашето здраве. А Рейчъл ще сподели много рецепти за неустоими десерти.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Идеалното съчетание

  +

  Рейчъл Ку открива защо шоколадът си отива толкова добре с други вкусове и приготвя неустоими ястия в собствената си кухня. За да разбере повече за разнообразните приложения на шоколада, Рейчъл се среща с професор Бари Смит, изучаващ сетивата и специалистката по вино и вкус Ребека Палмър.

 • 2

  По нещо за всеки

  +

  Рейчъл Ку изучава желанието ни за всякакви шоколадови неща. Тя посещава двореца Хемптън корт, за да разбере как шоколадът става традиционна напитка за благородниците през XVII век и се отправя на духовно пътешествие, свързано с лечебните качества на какаото.

 • 3

  От какаовото зърно до шоколада

  +

  Рейчъл Ку проследява забележителното пътешествие на шоколада – от скромното какаово зърно до вкусното блокче. Рейчъл посещава шоколатиерите Джоана Бренан и Амарачи Кларк, за да разбере какви съставки са необходими в процеса на правене на шоколад.

 • 4

  Отдаване на удоволствието

  +

  Речйл Ку се опитва да разбере защо шоколадът е толкова неустоим и създава любимите си изкушения. Тя се среща с Лана Ситрън, автор и експерт по храните афродизиаци. По време на следобеден чай двете ще обсъждат защо шоколадът и желанието са тясно свързани.

 • 5

  Специални поводи

  +

  Рейчъл Ку истински вярва, че ако нещо си заслужава да бъде отпразнувано, то задължително трябва да включва шоколад. Когато става въпрос за шоколад, важи максимата – „Колкото повече, толкова по-добре“.

 • 6

  Факторът „Уау!“

  +

  Шоколадът е продукт, който винаги впечатлява. Рейчъл Ку се среща с Прудънс Стейт, която създава впечатляващи скулптури от шоколад. Вдъхновена от тях, Речъл прави шоколадово-кокосови топки, с които гарнира тропическата си плодова салата.

 • 7

  Коледа

  +

  Коледа обича шоколада и за Речъл Ку най-любимата в света наслада е много повече от подарък под коледното дърво. Рейчъл добавя шоколад към някои от любимите си коледни рецепти – от коледните пайчета и рулца с наденички до шоколадовия яйчен крем и шоколадовата глазура за джинджифиловите сладки.