Вкусът на Лондон с Рейчъл Ку

© BBC Worldwide 2013
Вкусът на Лондон с Рейчъл Ку

Описание

Рейчъл Ку - креативна и въодушевена готвачка - се отправя към Лондон - една от най-вълнуващите кулинарни дестинации в света.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Мода

  +

  Лондон е една от световните модни столици и този път модата вдъхновява храната на Рейчъл. Тя възражда класически десерт от 70-те години, показва как да направим салатата звездна атракция и превръща всекидневната паста в истинско смайващо ястие.

 • 2

  Любимото на публиката

  +

  Този път Рейчъл открива как лондонската кулинарна сцена привлича хората и мисли за приятно блюдо, което да създаде в собствената си кухня.

 • 3

  Носталгия

  +

  Връщайки се в Лондон, където е родена, Рейчъл изпитва лека носталгия и спомените за храната, с която е израснала, я вдъхновяват този път да готви в кухнята.

 • 4

  Бърза храна

  +

  Почти навсякъде в Лондон има "бърза храна"; от гурме бургери до сладкарници висок клас - готова за ядене, вкусна и смайващо лесна за приготвяне и Рейчъл с удоволствие й се отдава.

 • 5

  Мързеливи дни

  +

  Лондон е огромен град и животът може да бъде забързан, но понякога е важно да се запази спокойствие. Този път Рейчъл се наслаждава на мързеливите дни и показва по-спокойните кътчета на града, където може да разпусне.

 • 6

  Изтокът среща Запада

  +

  Рейчъл изследва любовната връзка на Лондон с Изтока и разсъждава как това отразява съчетанието между Европа и Азия в нейното собствено семейство - с майка австрийка и баща от Малайзия.

 • 7

  Традиционни ценности

  +

  Лондон е изпълнен с традиции и докато новото и креативно вдъхновява Рейчъл, ястията, издържали изпитанието на времето, също я интригуват. Този път тя изследва някои от най-любимите си кулинарни традиции и рецепти.

 • 8

  В движение

  +

  Транспортните системи в Лондон са емблематични и вкоренени в психиката на лондончани, не само като съществена част от живота, но и част от идентичността на столицата; и този път това вдъхновява Рейчъл да готви.

 • 9

  Направи си сам

  +

  Лондон е пълен с вериги магазини, но вниманието на Рейчъл се привлича от индивидуалните причудливи и домашни продукти. Хората, които правят всичко сами, ръчно изработват стоките си с внимание.

 • 10

  Удоволствието е изцяло мое

  +

  От време на време заслужаваме да се поглезим и има много начини за това. Тази седмица Рейчъл търси удоволствието. Следобеден чай с шампанско в Мейфеър с приятелки върши работа, но не е задължително да е луксозно, може и- вкусно хапване на улицата.