© 2013 Peter Dadds/UKTV
Рецепти за всеки ден с Рейчъл Алън

Описание

Освен страстен привърженик на храната, Рейчъл е и зает работещ родител. Затова е решена да покаже, че всеки може да приготвя страхотни ястия дори с ограничен бюджет и за малко време. Рейчъл е твърдо убедена, че с правилните съставки и малко полезни знания можете да се храните добре и да живеете добре. 
Рейчъл ще представи страхотни добре обмислени рецепти - здравословни и приготвени пестеливо. Телевизионната поредица е създадена, за да помогне на хората да се усъвършенстват, да постигнат по-добри резултати с онова, което купуват и приготвят у дома и да прекарат оптимално полезно времето си в кухнята. 


Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Домашна храна

    +

    Рейчъл Алън използва уменията си за приготвяне на изкусителни ястия, а в този епизод е включила местни продукти, някои от които са дъблински скариди и ирландски картофи.

  • 2

    Семейна вечеря

    +

    Вдъхновете се от Рейчъл, която преобразява класически рецепти, добавяйки нови и вкусни нюанси към обяда от печено пиле, а също така приготвя и замразена торта с целувки и ягоди.

  • 3

    Слънчеви дни

    +

    Ирландската шеф-готвачка поднася салата с киноа и ядки, тарт с картофи, сьомга и копър и фритата със спанак, бекон и грюер.

  • 4

    Храна за наслада

    +

    Когато животът стане твърде напрегнат, си вземете почивка и опитайте тези бавно готвени ястия - изкусително топящо се в устата агнешко с кисело мляко и пай със сливи, а също така научете и някои хитрини от Рейчъл.

  • 5

    Деца

    +

    „Рецепти за всеки ден с Рейчъл Алън“ е колекция от вкусни рецепти, приготвени с пестеливост и малко готварска хитрост. Създадени, за да ни помогнат да извлечем максимума от бюджета си за пазаруване и от съставките, които обичаме, тези рецепти идеално се вписват в натоварения начин на живот.

  • 6

    Да работиш от вкъщи

    +

    Рейчъл има няколко фантастични идеи за храна за хората, работещи от вкъщи, като салата от печена тиква и супа от червена леща с кимион и кориандър.

  • 7

    Отгледани собственоръчно

    +

    Ирландската готвачка Рейчъл Алън изследва радостта от готвенето с домашно отгледани съставки, като приготвя пролетни рулца с патешко и сливи и сусамов пак чой.

  • 8

    Гориво

    +

    В типичен работен ден за нея, Рейчъл ни показва как да приготвим ястия, които да ни осигурят гориво за натоварено ежедневие, като лимоново ризото с пушена сьомга и аспержи.

  • 9

    Любими семейни рецепти

    +

    Рейчъл приготвя любими ястия, способни да накарат всички да седнат на масата – спагети с кюфтенца със сирене и ябълков пудинг с масло.

  • 10

    В движение

    +

    Рейчъл отново се вдъхновява от натоварения си живот, търсейки алтернативи на пакетирания обяд и приготвя храна, която може да се яде както вкъщи, така и в движение.

  • 11

    Средиземноморско пиршество

    +

    Вдъхновена от ароматите на Средиземноморието, Рейчъл приготвя пиршество от класически ястия и любими семейни рецепти. Ястията включват талятели с рагу, класическа лазаня с карамелизиран лук и хляб с розмарин.

  • 12

    Вечеря по женски

    +

    Срещата със стар приятел на обяд подтиква Рейчъл да създаде перфектното меню за лесна „вечеря с момичетата“. Поднасяйки класически бял хляб, тапас, миди с шафран и пилешки дробчета с шери, както и хлебен пудинг с бял шоколад и малини, Рейчъл е сигурна, че нищо няма да остане неизядено.

  • 13

    Специален коледен епизод

    +

    Съобразителните и изкусни готвачи умеят да извлекат максимума от остатъците от коледната трапеза, като Рейчъл Алън не прави изключение и ще ви изненада с пържени филийки с канела и маскарпоне, глазирана шунка и пай с пуешко и шунка.

Рецепти