Мексиканска фиеста с Питър Курувита

Мексиканска фиеста с Питър Курувита

Описание

Известният шеф-готвач Питър Курувита поема на зашеметяващо кулинарно пътешествие през пълния с живот, вкусен и изкусителен свят на мексиканската кухня. Неговата задача е да достигне до сърцето ѝ и да се вдъхнови от местните хора, за да опита да приготви някои от най-известните традиционни ястия. Ако не беше Мексико, днес нямаше да имаме важни продукти като домати, чили, авокадо, ванилия, тиква, шоколад и един от най-важните – царевицата. Коя друга страна би могла да претендира за толкова разнообразни и любими продукти и подправки? Пътувайки из по-малко известните кулинарни региони на страната, Питър ще приготви червен мексикански луциан със сос салса верде, ванилови скариди, както и кокосов сладолед с чили и карамелизиран ананас.

 

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Добре дошли в Мексико

    +

    В първия епизод на мексиканската фиеста с Питър Курувита, Питър започва приключението си от американската граница в щата Чихуахуа, където опитва истинския вкус на "текс мекс" под формата на бурито и готви любимото си чили кон карне.

  • 2

    Риболов, забавление и такос

    +

    След като проучихме говеждото в Северно Мексико, време е за морски дарове, когато Питър Курувита се спуска с влак на 2000 метра, за да изследва тихоокеанския бряг на Мексико - дом на скариди, гигантски стриди и оригиналното рибно тако.

  • 3

    Големият пушек

    +

    Питър Курувита пристига в първия си голям мексикански град - Гуадалахара, началната точка на този епизод. Ще опита класическо ястие от бавно готвено козе месо, а в град Текила ще надникне в бутикова дестилерия.

  • 4

    Истинското Мексико

    +

    В епизод 4 Питър Курувита опознава истинското Мексико, докато пътува с 50-годишен джип до призрачния град Реал де Каторсе в търсене на пейот, после се насочва на юг към романтичния град Гуанахуато, за да се научи как да приготвя тортили.

  • 5

    Мегаполис

    +

    Питър Курувита пристига в един от най-големите мегаполиси на земята, Мексико Сити, град на крайности - луксозни ресторанти са рамо до рамо с едни от най-евтините и вкусни улични храни в света.

  • 6

    Това е мóле

    +

    Противно на общоприетото мнение, "моле" не е просто шоколадов сос с лют червен пипер, въпреки че моле поблано е най-известното. В този епизод Петър Курувита научава тайните на тази невероятно сложна смес.

  • 7

    Мултикултурна страна

    +

    В епизод 7 Питър Курувита пристига в крайбрежния щат Веракрус, където открива техниката на опушване на халапенос в чипотле и посещава оригиналния дом на ванилията.

  • 8

    Кулинарна столица

    +

    Оаксака е безспорната кулинарна столица на Мексико и Питър Курувита прекарва седмица тук, опитвайки всичко, което този град може да предложи, от сирене до тамалес и дори порция скакалци.

  • 9

    Чили и шоколад

    +

    Петър Курувита пристига в крепостта на маите на полуостров Юкатан, основен производител на едни от най-лютите чушки в света - хабанеро, преди да се насочи към щата Табаско, където шоколадът се консумира от хиляди години.

  • 10

    Последната граница на Мексико

    +

    В последния епизод на мексиканската фиеста с Питър Курувита пътуваме до горите на Чиапас близо до границата с Гватемала, където Питър разглежда щата с най-голямо коренно население в Мексико и някои от най-интересните ястия досега.