Пайове и пудинги с Пол Холивуд

Описание

Тази нова поредица е представена от един от най-изкусните пекари и ще покаже на зрителите всичко, което трябва да знаят за печенето на хляб. Пол силно вярва, че всеки е способен да омеси хляб.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Тайните на класическия ябълков щрудел

  +

  Новата поредица на Пол Холивуд изследва традиционните британски пайове. Той обикаля страната в търсене на най-отбраните съставки и кани гостите си в кухнята, за да готвят с него. Днес ще опече пай с телешко и царевица и лепкав тофи пудинг заедно с немския сладкар Фалко.

 • 2

  Следобеден чай в хотел "Дорчестър"

  +

  Пол Холивуд продължава да търси най-вкусните британски пайове и печива. Той ще пие чай в хотел "Дорчестър" в Лондон за първи път, откакто е бил главен сладкар на хотела преди 20 години. Клеър O’Конъл ще го подложи на изпитание, като му повери приготвянето на топчета от кекс на пръчка.

 • 3

  Гост: Шеф Найджъл Хауорт

  +

  Пол Холивуд и шеф Найджъл Хауърт ще ни покажат най-добрата британска храна за душата. Найджъл загърбва звездата си "Мишлен" и приготвя любимия от детството си пай - овнешки пай с ланкашърски черен боб. А Пол добавя към менюто пай с месо и два вида картофи.

 • 4

  Турска сладкиш с английски вкус

  +

  Пол Холивуд връща британските пайове и пудинги отново у дома, като приготвя тайландски пилешки пай със съставки от Йоркшир, чийзкейк с тиква и джинджифил от Кент и любимият на англичаните турски локум с Мърл Мустафа - бутиков готвач от Луис в Съсекс.

 • 5

  Рибен пай

  +

  Пол Холивуд превръща скромния рибен пай в лукс. Този път ще го приготви с лангустини и шафран, а след това ще преоткрие ароматите на лятото в своите мини плодови пайове. Пол кани "Целувчените момичета", за да внесат в кухнята повече цвят.

 • 6

  Специалното йоркширско сирене

  +

  Пол Холивуд приготвя любимите си пайове и пудинги с домашно сирене от Болтън, Йоркшир, лавандула от Кент и огромни количества изкусителен шоколад от сладкаря Пол Йънг.

 • 7

  Три вида лук

  +

  Любимите пайове и пудинги на Пол Холивуд се пренасят на следващо ниво в този епизод с печиво с три вида лук, пудинг рулада, приготвен с най-традиционния аромат на мента и накрая пикантни индийски пайове с шеф Манджу Мали.

 • 8

  Гост: Андрю Чишолм

  +

  Пол Холивуд разкрива магията на британските пайове и пудинги с шотландския майстор на пайовете и световен шампион Андрю Чизълм. В менюто ще присъстват огромни количества цвекло, защото испанският готвач Омар Алибой представя вкусните си иберийски пайове и пудинги.

 • 9

  Маршмелоу с невероятни вкусове

  +

  Пол Холивуд преоткрива любимите си британски пайове и пудинги, като добавя маршмелоус като съвършената добавка за лепкавия тофи пудинг.В менюто има също и рецепта за еклери със солен карамел и емпанади за пикник.

 • 10

  Кипърски сладкиши

  +

  Пол Холивуд се наслаждава на любимите си британски пайове и пудинги, като открива рецепта от далечното морско минало на Кумбрия. Ще ни покаже и сирене от Йоркшир, което властите се канели да забранят, както и аромати от годините, прекарани в Кипър. Той ще готви с Тоня Бъкстън.

 • 11

  Английски домашни печива

  +

  Пол Холивуд преоткрива магията на домашната храна, а готвачът със звезда "Мишлен" Том Керидж ще сподели с него любимата си рецепта за пудинг с масло, наследена от майка му. Пол няма да позволи да го изпреварят и ще приготви рецепта на своята майка - сладки за чай.

 • 12

  Американски печива

  +

  Пол Холивуд доказва, че британските пайове и пудинги са едни от най-добрите в света. Гостуват му американските пекари Аутсайдър Тарт за едно трансатлантическо състезание. При пайовете обаче шотландското изкушение на Пол печели златото. Пол ще открие и ягодите на бъдещето в Кент.

 • 13

  Ямайски кифлички

  +

  Пол Холивуд добавя пикантни нотки към пайовете и пудингите с чаровния Ливай Руутс, а след това прави своя версия на карибския бананов тарт татен. След това се завръща на родна земя, за да покаже едно необичайно приложение на водораслите и да приготви пухкави кошнички с домашни гъби.

 • 14

  Йоркширски сладкиши

  +

  Пол Холивуд преоткрива британските пайове и пудинги с дамите от "Чипенъм" и приготвя пай с бекон и яйца, вдъхновен от изненадващо здравословните рецепти на закусвалнята. Китайският готвач Андрю Уонг е спечелен от нещо, което може да съществува само във Великобритания - китайски пай чоу-мейн.

 • 15

  Пай с козе месо

  +

  Темата на епизода е семейни пайове и пудинги, а на гости на Пол Холивуд е Рейчъл Алън. Тя ще приготви любимият на децата малиново-кокосов пудинг, а Пол ще направи семейно изкушение – бриош пай със сирене бри и червени боровинки.

 • 16

  Дивечов пай

  +

  Пол Холивуд ще отдаде почит на британските пайове и пудинги в компанията на носителя на звезда „Мишлен“ Глин Пърнел. Той ще приготви пай с пилешко къри, който е запазена марка на съботните му футболни вечери.

 • 17

  Люти чушки

  +

  В този епизод Пол Холивуд ще докаже, че има рецепти за най-добрите пайове и пудинги за всеки. Пол ще се присъедини към момчетата от Чили клуба на Клифтън, за да опита някои от най-лютите британски люти чушки, за да избере подхоящи да неговите царевични пайове.

 • 18

  Пай с кървавица

  +

  В епизода Пол ще приготви луксозен черен пудинг с кървавица , както и своя версия на класически трайфъл „Черна Гора“.

 • 19

  Френски тарт

  +

  На гости на Пол е декораторката на торти Фиона Кернс, която ще ни позволи да надникнем в скиците ѝ на сватбената торта на Уилям и Кейт. Ще научим повече и за най-добрия шотландски мед от пирен.

 • 20

  Торта "Пиня колада"

  +

  В епизода Пол ще приготви индивидуални пайове със заешко и панчета и голям класически йоркширски пай с ябълки и сирене, за да покаже как в пайовете се обединяват различни вкусове и ги превръщат в уникални печива.