Описание
Във втория сезон на предаването пекарят Пол Холивуд пътешества по целия свят, за да опита рецепти, които са спомогнали за оформянето на културата на някои от най-големите и най-оживени градове.
Във втория сезон на предаването пекарят Пол Холивуд пътешества по целия свят, за да опита рецепти, които са спомогнали за оформянето на културата на някои от най-големите и най-оживени градове.
Вдъхновен от видяното в Палермо, Пол Холивуд ще ни покаже две собствени рецепти – пълнен хляб с домати и пресни подправки и сладък пай с рикота и маслено тесто.
Вдъхновен от слънцето и шоубизнеса на Лос Анджелис, Пол ще направи две печива. Със здравословния вариант на обикновени шоколадови бисквити ще почете американската традиция за домашни печива, а за да отпразнува разкоша на шоубизнеса ще направи филипинска лилава торта с четири блата.
По време на престоя си в Дъблин Пол Холивуд ще ни покаже две рецепти за печива – соден хляб с картофи и розмарин и луксозен шоколадов тарт за следобедния чай с ирландска тъмна бира.
За да отпразнува откритието си, че Антверпен е невероятен град на печивата, Пол създава две собствени рецепти - белгийски пай със задушено говеждо, гарниран с пържени картофи и луксозна шоколадова торта, за създаването на която е използвана смес за гофрети.
Пол Холивуд ще добави портокалов привкус на традиционния сладкиш със семолина „Шамали“ и ще изпече дълъг 60 см хляб с маслини и пресни подправки, с който става известен в хотела, в който някога е работел.
Пол ще създаде две печива, вдъхновен от исландските си находки – бисквитена торта и сандвич торта с традиционна исландско кисело мляко.
Вдъхновен от посещението си в историческа пекарна за фокачи, Пол ще създаде вкусен пълнен солен хлебен пудинг с масло. Ще направи и лесен хляб със сирене и маслини.
В чест на норвежките печива Пол Холивуд ще направи своя версия на два специалитета от Берген - коледен хляб с подправки, сушени плодове и тъмна бира и невероятна торта „Бяла дама“ с бадеми, сметана, черен и бял шоколад върху основа от макарон.
Вдъхновен от прекараното време в този невероятен град, Пол ще направи две печива - йерусалимски бейгъл хляб със сусам и кейк с едни от най-невероятните продукти, които могат да се видят по пазарите тук - бадеми и нар.
Вдъхновен от града, Пол ще придаде британски привкус на африканската класика - млечен тарт с ърл грей. Ще направи и банички с печено на скара месо.