Рецептите за хляб на Пол Холивуд

Описание

Тази нова поредица е представена от един от най-изкусните пекари и ще покаже на зрителите всичко, което трябва да знаят за печенето на хляб. Пол силно вярва, че всеки е способен да омеси хляб.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Класически хляб

  +

  В този първи епизод честваме историята и традиционните вкусове на страхотния британски хляб. Пол обяснява основите на приготвянето на хляб, като приготвя няколко различни вида.

 • 2

  Плосък хляб

  +

  Пол Холивуд отвежда зрителите на пътешествие в разнообразния и пъстър свят на плоските хлябове. По пътя поднася ароматни ястия от цял ​​свят, вкусни по всяко време на деня.

 • 3

  Континетални хлябове

  +

  В този епизод ще разбулим тайните на най-легендарнияте хлябове на Стария континент. Няма нищо по-френско от багетата. Пол ще ни покаже как да ги превърнем в изкусителен чеснов хляб. Той ще опече хрупкава чабата – идеална основа за семейна салата панцанела. И накрая едно от любимите му ястия – пица.

 • 4

  Хляб с квас

  +

  Хлябът с квас е съвършен във всяко отношение. Ако сте запалени пекари, опитайте се да го замесите у дома. Пол ще ви покаже как да си приготвите закваската. Той ще впрегне естествени бактерии от въздуха, за да придаде на хляба си уникален аромат.

 • 5

  Хляб със сода

  +

  Ако искате да се пробвате като пекари, но се колебаете заради месенето, втасването и чакането, соденият хляб е идеален за вас. Пол Холивуд ще ви покаже как да приготвите вкусни печива за по-малко от час. Без месене и без втасване.

 • 6

  Обогатени хлябове

  +

  Пол Холивуд заличава границите между хляб, торта и сладкиши. Ще ни покаже как обикновеният хляб може да бъде сърцето на празничните ястия. Първият хляб е сицилиански хляб с цитрусов аромат, залят с бадемова глазура. След това ще разкрие тайните на датските бисквити.