Описание
Тази нова поредица е представена от един от най-изкусните пекари и ще покаже на зрителите всичко, което трябва да знаят за печенето на хляб. Пол силно вярва, че всеки е способен да омеси хляб.
Тази нова поредица е представена от един от най-изкусните пекари и ще покаже на зрителите всичко, което трябва да знаят за печенето на хляб. Пол силно вярва, че всеки е способен да омеси хляб.
В този първи епизод честваме историята и традиционните вкусове на страхотния британски хляб. Пол обяснява основите на приготвянето на хляб, като приготвя няколко различни вида.
Пол Холивуд отвежда зрителите на пътешествие в разнообразния и пъстър свят на плоските хлябове. По пътя поднася ароматни ястия от цял свят, вкусни по всяко време на деня.
В този епизод ще разбулим тайните на най-легендарнияте хлябове на Стария континент. Няма нищо по-френско от багетата. Пол ще ни покаже как да ги превърнем в изкусителен чеснов хляб. Той ще опече хрупкава чабата – идеална основа за семейна салата панцанела. И накрая едно от любимите му ястия – пица.
Хлябът с квас е съвършен във всяко отношение. Ако сте запалени пекари, опитайте се да го замесите у дома. Пол ще ви покаже как да си приготвите закваската. Той ще впрегне естествени бактерии от въздуха, за да придаде на хляба си уникален аромат.
Ако искате да се пробвате като пекари, но се колебаете заради месенето, втасването и чакането, соденият хляб е идеален за вас. Пол Холивуд ще ви покаже как да приготвите вкусни печива за по-малко от час. Без месене и без втасване.
Пол Холивуд заличава границите между хляб, торта и сладкиши. Ще ни покаже как обикновеният хляб може да бъде сърцето на празничните ястия. Първият хляб е сицилиански хляб с цитрусов аромат, залят с бадемова глазура. След това ще разкрие тайните на датските бисквити.