Описание
Бурито, начо, фахита? Те са измислени в САЩ. Истинската мексиканска кухня е по-изненадваща и вълнуваща. Тази страна, изобретила шоколада, ползва рецепти на хиляди години. В Мексико обичат и сладкишите, особено пан дулсе, новост дори за Пол.
Бурито, начо, фахита? Те са измислени в САЩ. Истинската мексиканска кухня е по-изненадваща и вълнуваща. Тази страна, изобретила шоколада, ползва рецепти на хиляди години. В Мексико обичат и сладкишите, особено пан дулсе, новост дори за Пол.
Пол Холивуд се отправя на кулинарно пътуване в Мексико. Започва с най-доброто тако, което е ял, и установява, че мексиканската храна в САЩ е американизирана версия, наречена "текс мекс". Научава се да прави предпочитания в Мексико хляб - пан дулсе.
Пол се отправя към Баха Калифорния, все по-известна с кухнята си. Поканен е на рожден ден, на който трябва да занесе торта. Опитва кактус и насекоми /храната на бъдещето/. Посещава един от най-добрите ресторанти и съдийства в конкурс по сладкарство.
Пол разучава напитките, супите, сосовете – всичко, което не се дъвче. Научава, че в Мексико обичат горещ шоколад и че американците са обсебени от мексиканската кока-кола. Посещава дистилерия и кантина, където питието върви с безплатна храна.