Лимонов тарт

03:06

Описание

Френските десерти влизат в домовете ни с новото предаване на 24KITCHEN „Нина Бабич: Моята френска пекарна“. 
От тази малка пекарна се носят толкова изкусителни аромати, че е невъзможно да останем безразлични. Рецепта след рецепта, епизод след епизод Нина ни въвлича във вълнуващо сладко приключение, към което неусетно се пристрастяваме. 
Всеки един от 16-те епизода тя посвещава на определена сладкарска тема, така че да имаме изпитани рецепти за всякакви поводи. От хрупкави бисквитки за чая или кафето, през шоколадови изкушения, предложения за пикник или обяд с приятели до празнични торти. 
Опит, трупан с години и знания, поднесени интересно – всичко необходимо за всеки начинаещ в сладкарството.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Париж винаги е добра идея

    +

    Париж винаги е добра идея и Нина Бабич добре знае това. Особено сладостите на Париж. В този епизод тя ще разкрие тънкостите на приготвянето на два класически френски десерта - лимонов тарт и парижки флан. Няма да забрави да вложи и нещо от себе си, разбира се.

  • 2

    Закуска, І част

    +

    Бриош е прочутият френски... нито хляб, нито сладкиш, който може да бъде и едното, и другото. Рецептата - стъпка по стъпка, показва Нина Бабич в епизода, посветен на закуската в Париж. Ще има и интересен солен тарт, чиято рецепта със сигурност ще влезе в списъка с любими.

  • 3

    Пикник в парка

    +

    Пикник в парка. Какво ни е нужно, за да го превърнем в запомнящо се и много вкусно преживяване? Нещо съвършено като вкус, това е ясно, но и удобно за пренасяне в кошницата по пътя. Нина Бабич има брилянтна идея. Нина ще приготви бриош „Босток“ от бриоша, останал от предишния ден, а после - „Полонез“.

  • 4

    Традиционно, но различно

    +

    Традиционни, но различни. Такива са рецептите, които Нина ще покаже в този епизод. Баските имат един популярен сладкиш с плънка от ванилов крем и вишни. Понеже макът се използва често за сладкиши по нашите географски ширини, Нина решава да направи плънка с мак. Резултатът е повече от интересен.

  • 5

    Луди за бисквити

    +

    Нина Бабич не крие своята пристрастност към бисквитите. В този епизод тя ще покаже 3 любими рецепти - класическите френски бисквити с анасон, „Целувките на Роса“ и фъстъчени бисквити ала Седрик Гроле.

  • 6

    Вечеря у дома

    +

    Този епизод Нина Бабич посвещава на удоволствието от това да си у дома. Да имаш повече време, да приготвиш нещо разточително и да му се насладиш, като профитероли с крем от бял шоколад, сметана и ягоди и чийзкейк с лайм и плодове.

  • 7

    Брънч закуски

    +

    Парено тесто в солен вариант - това ще покаже Нина Бабич в този епизод. Профитеролите ще са с хрупкава коричка от пармезан и плънка от козе сирене. Прекрасна идея за брънч, за лека вечеря или за похапване пред телевизора.

  • 8

    Град на любовта

    +

    Лешникът е късно открита страст за Нина Бабич. В епизода посветен на града на любовта, тя ще си навакса и ще го използва и в двете рецепти. Лешниковият крем ще е част от великолепния „Париж-Брест“, както и от хрупкавите бисквити с освежаващо кайсиево сладко.

  • 9

    Чаено парти

    +

    В деня, посветен на чая, Нина Бабич показва десерти, с които да го поднесем. Започва с легендарните прустови дребни сладки – мадлени, а после прави бадемовите сладки финансие. И накрая – един голям чаен сладкиш, в който си дават среща зимата и лятото под формата на кестен и малини.

  • 10

    Вечеря с приятели

    +

    В епизода Нина ще приготви една легендарна сръбска торта с романтична история - тортата на Васа.

  • 11

    Любители на кафето

    +

    Вдъхновена от кафето, в този епизод Нина приготвя мус от ванилия с шоколадова халва, хрупкави трохи и шоколад, както и една любопитна вариация на тема парено тесто - „Монахиня“ с интересен крем от кафе.

  • 12

    Уикенд в провинцията (Закуска, ІІ част)

    +

    Бягството от града винаги е свързано с приятни емоции, част от които е храната. Нина ни предлага рустикален тарт със запечен бадемов крем и сливи и брауни сандвич с лешници, шоколад и карамелен сос.

  • 13

    Уикенд в града

    +

    Предложенията на Нина Бабич за уикенд в града включват панакота с хрупкави трохи и крем от маракуя и клафути с круши.

  • 14

    Всичко за шоколада

    +

    Главен герой в този епизод е шоколадът. Нина Бабич ще покаже вариация на легендарния шоколадов десерт от менюто на двузвездния Мишлeн ресторант „Луи XV“ в Монте Карло. Вторият десерт тя ще приготви с карамелизиран бял шоколад.

  • 15

    Приятно пътуване! (Сладкиши за из път)

    +

    Сладкиши за из път – те са много вкусни, но и трайни, като морковените мъфини и тиквения сладкиш.

  • 16

    Семейната афера

    +

    Нина Бабич решава да приготви сладкиш, който прилича на торта, спокойно може да я замести на всеки празник, но отнема по-малко време. Това е ябълковият сладкиш на известния готвач Томас Келер. След това тя ще покаже един тарт с много плодове, който е нарекла „Сън в лятна нощ“. Ще има и кафе.

Рецепти