Описание
Найджела Лоусън ще ни покаже колко е лесно да внесем духа на Италия в собствената си кухня, използвайки продукти, които лесно можем да намерим близо до нас.
Найджела Лоусън ще ни покаже колко е лесно да внесем духа на Италия в собствената си кухня, използвайки продукти, които лесно можем да намерим близо до нас.
Найджела Лоусън ни показва колко е лесно да внесе духа на Италия в кухнята си, като използва продукти от английските супермаркети. В първия епизод Найджела ни представя любовта си към италианската кухня с удивителна, но простичка сицилианска паста с домати, чесън и бадеми.
Мисията на Найджела да ни покаже колко е лесно да внесем духа на Италия в кухнята си продължава. Тя ще ни покаже тайните на нейното празнично, но простичко печено пиле, сервирано с орзото с шафран. Десертът е изненадващо лесен – сладолед с кафе.
Найджела Лоусън приготвя свинско филе, пълнено с риган и шунка, сервирано с пюре и винярола. Тя ще ни изтъкне предимствата на спагетите, които приготвя със сос без варене от маслини и аншоа. Найджела ще ни покаже и рецепта за целувки, които приличат на понички.
Найджела разказва за тайната си страст към тъмния пудинг с алкохол. След това ще се насладим на фрегола – сардински сушен на слънце и печен кускус с лек доматен сос и миди. Гостите за вечеря ще опитат от семплите, но вкусни порции агнешки джолан с млад патладжан, риган и печен лук.
Вдъхновена от кратка бележка, която намерила в една италианска кухня, Найджела приготвя своя версия на лека торта с кисело мляко. Племенникът и племенничката ѝ ще помагат в приготвянето на кюфтенца от наденица, а после ще похапнат заедно.
Ще приготвим крамбъл с червени сливи и амарето, ризото и шоколадова паста.