Лесни рецепти с Найджъл Слейтър

© BBC 2011
Лесни рецепти с Найджъл Слейтър

Описание

Домат и моцарела, говеждо и хрян, ревен и крем, агнешко и фета... Някои продукти просто си подхождат. Найджъл разкрива основни принципи, които да позволят на зрителите да създават собствени комбинации и разговаря с хора, от които черпи нови идеи.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Сладко и кисело

    +

    Найджъл ни запознава с една от най-успешните комбинации - сладко и кисело. Той приготвя 5 различни ястия, чийто успех се дължи на комбинацията между сладко и кисело. Среща се с Ван и Ан, които приготвят костур с лимонена трева и ананасов сос.

  • 2

    Риба и месо

    +

    Найджъл ни запознава със сърф енд търф - класическата комбинация между риба и месо. Той споделя своите любими рецепти - пъстърва с пармезан и шунка, агнешко с аншоа, но с тази комбинация се прави и сладкиш. Рибарите се угощават с миди с чоризо.

  • 3

    Пикантно и студено

    +

    Найджъл ни показва как се комбинират ястия с подправки с нещо освежаващо, като класическо пиле с къри или доматена яхния с йогурт. Прави нова версия на класически пудинг. Среща се с човек, който приготвя ястие от плодове със зърна черен пипер.

  • 4

    Меко и хрупкаво

    +

    Найджъл обръща внимание на текстурата. Контрастиращите текстури могат да направят ястието интересно. Прави класически пай с бутер тесто и преработва любимия от детството си пудинг , като приготвя поширани круши.

  • 5

    Захар и подправки

    +

    Контрастиращите текстури правят ястието интересно. Найджъл приготвя пай с бутер тесто и преработва любимия си пудинг. Комбинира продукти за пица по нов начин.

  • 6

    Отгледани заедно

    +

    Найджъл показва аромати, характерни за един сезон или един регион. Приготвя гъби с кестени, пудинг с къпини, пай със смокини и ястие с печени чушки, домати и босилек. Търси връзката между земята, на която са израснали животните, и сочното им месо.

  • 7

    Топло и студено

    +

    Найджъл показва как комбинацията на топло и студено превръща ястието в нещо специално. От горещия ябълков пай със сладолед до рибата с лимон и оцет от чили, той ни показва как да използваме комбинацията, за да подобрим ястията си.

  • 8

    Странно и прекрасно

    +

    Най-невероятните комбинации на съставки създават най-интересните ястия. Найджъл разнообразява традиционни рецепти с необичайни съставки и хитрини. Може да бъдете изкушени от рулото с наденица или от новия му прочит на хлебния пудинг с масло.