Лесни рецепти с Найджъл Слейтър
Пиле с кайсии и кокосово мляко
04:31Клипове
Епизоди
1
Сладко и кисело
+Найджъл ни запознава с една от най-успешните комбинации - сладко и кисело. Той приготвя 5 различни ястия, чийто успех се дължи на комбинацията между сладко и кисело. Среща се с Ван и Ан, които приготвят костур с лимонена трева и ананасов сос.
2
Риба и месо
+Найджъл ни запознава със сърф енд търф - класическата комбинация между риба и месо. Той споделя своите любими рецепти - пъстърва с пармезан и шунка, агнешко с аншоа, но с тази комбинация се прави и сладкиш. Рибарите се угощават с миди с чоризо.
3
Пикантно и студено
+Найджъл ни показва как се комбинират ястия с подправки с нещо освежаващо, като класическо пиле с къри или доматена яхния с йогурт. Прави нова версия на класически пудинг. Среща се с човек, който приготвя ястие от плодове със зърна черен пипер.
4
Меко и хрупкаво
+Найджъл обръща внимание на текстурата. Контрастиращите текстури могат да направят ястието интересно. Прави класически пай с бутер тесто и преработва любимия от детството си пудинг , като приготвя поширани круши.
5
Захар и подправки
+Контрастиращите текстури правят ястието интересно. Найджъл приготвя пай с бутер тесто и преработва любимия си пудинг. Комбинира продукти за пица по нов начин.
6
Отгледани заедно
+Найджъл показва аромати, характерни за един сезон или един регион. Приготвя гъби с кестени, пудинг с къпини, пай със смокини и ястие с печени чушки, домати и босилек. Търси връзката между земята, на която са израснали животните, и сочното им месо.
7
Топло и студено
+Найджъл показва как комбинацията на топло и студено превръща ястието в нещо специално. От горещия ябълков пай със сладолед до рибата с лимон и оцет от чили, той ни показва как да използваме комбинацията, за да подобрим ястията си.
8
Странно и прекрасно
+Най-невероятните комбинации на съставки създават най-интересните ястия. Найджъл разнообразява традиционни рецепти с необичайни съставки и хитрини. Може да бъдете изкушени от рулото с наденица или от новия му прочит на хлебния пудинг с масло.