Описание
Найджъл Слейтър потегля на кулинарно приключение из Близкия изток, за да готви и да се храни с хора в Ливан, Турция и Иран, докато разкрива тайните на едни от най-старите кухни в света.
Найджъл Слейтър потегля на кулинарно приключение из Близкия изток, за да готви и да се храни с хора в Ливан, Турция и Иран, докато разкрива тайните на едни от най-старите кухни в света.
Найджъл започва пътешествието си в Бейрут в края на Рамадана, когато е поканен да празнува с местно семейство, а след това ще се отправи на юг към Набатия и после на изток към долината Бекаа.
Найджъл посещава Турция, дом на една от най-прочутите кухни в света, като в Истанбул той опитва от храната на султаните, както и домашни гозби, а после посещава Анадола и Черноморския регион.
Найджъл завършва обиколката си в Иран, където изследва тайните на персийската кухня. В Техеран той открива, че въпреки бума на бързата храна, там все още могат да се намерят и традиционни гозби, а по-късно се включва в беритбата на нар и шафран.