Рецепта на деня с Найджъл Слейтър

© BBC 2011
Рецепта на деня с Найджъл Слейтър

Описание

Найджъл показва как да използваме всичко до последния продукт, за да създадем вкусни и лесни ястия. Той приготвя ястие за всеки ден от седмицата. В местните магазини черпи идеи от продавачите, които посещава в дома им и готви с наличните продукти.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    По най-добрия начин

    +

    Найджъл Слейтър ни показва как да готвим с много продукти, но и как да използваме продукти от градината или нещо специлано, намерено в магазина и доказва, че има начин да се храним вкусно всеки ден от седмицата.

  • 2

    Невъзпети герои

    +

    Найджъл показва как цветята от кухнята придават характер на ястията, използвайки продукти, които често пренебрегваме. Създава различно ястие за всеки ден от седмицата.

  • 3

    Направете си услуга

    +

    Найджъл показва как храната, която купуваме може да бъде вълнуваща, като ни запознава с някои комбинации от аромати - говежди бургер с рикота, сьомга със сусам, мирин и лимон, и сладкиш с мащерка.

  • 4

    Лесни лакомства

    +

    Найджъл готви седем ястия по лесни рецепти, които подчертават вкуса на съставките, доказвайки, че удоволствието невинаги е скъпо.

  • 5

    Чудесата на един тиган

    +

    Найджъл ни показва, че понякога простите ястия са най-хубави. Лесни рецепти с леснодостъпни продукти, като яхния с артишок и билки, и пиле със сайдер.

  • 6

    До последното парче

    +

    Найджъл намира начин да оползотвори продуктите от седмичния пазар по най-добрия начин, било то ребра, или тиква, като прави тиквена супа, рагу от ребра и ориз с шоколад и череши.

  • 7

    Опитайте нещо различно

    +

    Найджъл ни показва изненадващи приложения на продуктите от седмичния пазар. Опитвайки нещо различно в кухнята, ястията може да следват настроението ни - цитрусова салата с патица, стек с йогурт и сладкиш с цвекло и шоколад.

  • 8

    Когато нищо друго не върши работа

    +

    Найджъл показва някои хитри рецепти , които предоставят комфорт. Бавнопечено агнешко с билки и пармезан, яхния с леща и бадеми и трайфъл.