Описание
Шеф Нико Рейнолдс се завръща на грила, за да приготви нови изкусителни рецепти за барбекю. В първия сезон той ни накара да избършем праха от скарите си, а сега е готов отново да ни запали да готвим на открито.
Шеф Нико Рейнолдс се завръща на грила, за да приготви нови изкусителни рецепти за барбекю. В първия сезон той ни накара да избършем праха от скарите си, а сега е готов отново да ни запали да готвим на открито.
В първия епизод Нико приготвя зашеметяващи свински ребра със сладко-пикантен бананов кетчуп, последван от вариация на класическа ирландска рецепта, а накрая ни показва как да си направим собствена смес за овкусяване на печени агнешки котлети и патладжан.
Нико вярва, че всичко е по-вкусно, когато се готви на огън – независимо дали е на дървени въглища или на газ. В този епизод той дава страхотни съвети за готвене на барбекю с газ, включително как да получим вкус като печено на дървени въглища.
Не е нужно барбекюто да е скъпо, дори ако готвите за много хора. Нико показва някои удивително вкусни и евтини рецепти. Той приготвя наденички на скара с пушен печен боб и полента със сирене, последвани от вегетариански бургер с черен боб и авокадо.
За мързеливите недели Нико приготвя любимия си сандвич с пържола на скара с кремообразен печен шалот и масло от естрагон, последван от сочна пушена шунка и глазура от ананас на скара, а за десерт - божествен крамбъл от ревен и манго на скара.
Днес Нико споделя някои от любимите си леки закуски, за да готвите на скара без чувство за вина. Менюто включва класика от Близкия изток – агнешки кофти, рибен бургер с гарнитура от сладки картофени хапки и близалки от диня с козе сирене и босилек.
В днешния парти-епизод Нико прави сочна шауарма с пиле и гъби, приготвена на скара мърху ананас. Следват вкусен лют хотдог и пълнени чушки, а за десерт ни чака сладък, лепкав и идеален за споделяне крушов тарт на скара с пушен карамелен сос.