Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

За месенето

Когато месите тесто с мая, не смесвайте непосредствено маята със солта. Поръсвайте солта върху брашното, а маята сипвайте в кладенче, оформено в брашното.
Когато месите е важно да натискате със сила тестото, особено в последната фаза. Благодарение на натиска се образува глутен, който представлява протеинови нишки. Те придават еластичност на тестото и въздушност на печивото.


За месенето