Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Йоли готви с мултикукър PANASONIC

Българското лице на 24KITCHEN - Йоли представи кухненския уред PANASONIC мултикукър

Йоли демонстрира възможностите на мултифункционалния уред Panasonic Multi Cooker, като сготви ароматни пилешки хапки и лимоново-маков кекс с глазура.

Новият уред е създаден за всеки, който обича вкусна и домашна храна, но не иска да губи време в сложни приготовления и досадно миене след това. С Panasonic Multi Cooker може да приготвите ястие по пет различни начина – варене, печене, задушаване, запичане и на пара. За любителите на суши – има специална програма, благодарение на която оризът има перфектен вкус и вид. 

Домакинският уред приготвя лесно, бързо и здравословно храната ни, като ни осигурява повече свободно време.

Ето и една от рецептите, които Йоли приготви с помощта на многофункционалния уред:

ЛИМОНОВО-МАКОВ КЕКС С ГЛАЗУРА

За кекса:
1 яйце
100 г захар
ванилия
1/2 лимон, настъргана кора и сок
60 г кисело мляко
60 г разтопено масло
180 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. маково семе
За крема и глазурата:
300 г заквасена сметана
50 г пудра захар
ванилов екстракт
10 г желатин, разтопен на водна баня с малко вода
400 г пресни ягоди
2 с. л. сладко от червени плодове по избор

Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте яйцето, ванилията и захарта, колкото да се смесят добре. Прибавете сока и кората на лимона, а след това киселото мляко и маслото.
2. Смесете брашното с бакпулвера и мака и го добавете към яйчено-маслената смес. Разбъркайте добре и изсипете тестото в мултикукъра. Включете уреда на програма „ТОРТА“. Когато програмата приключи, отново я пуснете и гответе още 20 минути. Охладете блата.
3. Разбъркайте леко сметаната с пудрата захар и ванилията. Добавете половината разтопен желатин и разбъркайте отново. Нанесете крема върху кекса и оставете за 1 час в хладилника да се желира.
4. Нарежете ягодите на малки парченца и ги разбъркайте със сладкото и останалия желатин. Изсипете глазурата върху стегнатата сметана и отново приберете в хладилника за 1 час. Сервирайте кекса добре охладен.


Йоли готви с мултикукър PANASONIC
категория