Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

С какво вино е подходящо да готвим

Виното може да подчертае вкуса на едно ястие или да го "убие", ако не сме използвали подходящото вино.
Приблизителното правило, което може да се следва, е светло месо - светло вино, тъмно месо - тъмно вино.

Тъй като вината съдържат киселина,  е важно да готвим в подходящи съдове, които не се окисляват.

Младите червени вина са подходящи за свинско и червени меса.
Вино тъмно бордо е подходящо за приготвянето на говеждо и телешко месо.
Сухото бяло вино е подходящо за готвене на риби, морски дарове, птиче месо, сметанови и светли сосове.
За приготвянето на десерти е подходящо полусухо бяло вино, портвайн, вермут, шери.


С какво вино е подходящо да готвим