Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Рукола

Руколата съдържа много голямо количество етерични масла, каротин, витамин С, витамини от група B, витамини А, С и К, минерали - калций, калий, магнезий, желязо, фосфор и натрий.
Листата на руколата са богати на антиоксиданти и фолиева киселина, важна за бременните.
Пантотеновата киселина в руколата подобрява обмяната на веществата.
Руколата нормализира обмяната на веществата и повишава хемоглобина.
Както повечето зеленолистни зеленчуци и руколата, която избираме, трябва да е свежа и крехка, с чупливи листа. Свежите листа рукола може да се запазят в хартиен плик в хладилник за няколко дни.
Има два вида рукола – широколистна и дребнолистна.


Рукола
категория