Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Приготвяне на домашна паста

За да направите домашна паста, ви трябват само брашно и яйца. На 100 г брашно се слага 1 яйце. Ако искате пастата да е по-жълта, сложете още 1 жълтък.
Направете кладенче в брашното и сипете яйцето. Разбъркайте внимателно с пръсти и постепенно добавяйте брашното. Ако тестото е прекалено сухо, намокрете ръцете си и месете с тях. Месете тестото в продължение на няколко минути, като го натискате силно, за да се активира глутена и тестото да стане еластично. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
Поръсете плота с брашно, извадете тестото от хладилника и поръсете и него с малко брашно. Нарежете тестото на парчета с дебелина от 1 см. Всяко парче разстегнете леко с пръсти. Прекарайте парчето през машина за паста три пъти, за да се изтъни то. След това пуснете парчето тесто през машината за нарязване в зависимост от това какъв вид паста искате да получите.
Никога не мийте машината за паста.
Ако нямате машина за паста, разточете тестото с помощта на точилка и го нарежете с помощта на остър нож или нож за пица.
Прясната паста се вари съвсем кратко - 2-3 минути, докато изплува на повърхността.


Приготвяне на домашна паста