Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Премиерите през септември

"Пиршеството на Хестън"
от 1-ви септември, всеки делничен ден, от 20:15 ч.

Хестън Блументал – един от най-добрите готвачи в света - се превръща в гастрономически изследовател.

В "Пиршеството на Хестън" той се рови в кулинарната история, за да разбере дали бъдещето на кулинарното изкуство се крие в тайните рецепти от минали епохи.

Хестън пътува във времето с мисия да пресъздаде най-известните ястия на дадена епоха и да ги поднесе по невероятен начин на трапеза от 21 век.

Викторианската епоха Хестън пресъздава чрез героите от любимия си роман „Алиса в Страната на чудесата“, а династията Тюдор чрез скандалния двор на Хенри VІІІ.

Гости на всяко пиршество, предлагащо четиристепенно меню, са шестима известни личности, готови за най-невероятната вечеря в живота си.

Какво е било последното ястие в менюто на "Титаник", дали наистина е възможно да се построи джинджифилова къща и как се пече пай, пълен с двадесет и четири живи гълъби, така че те да излетят, когато той се отвори. Експериментите на Хестън ще отговорят на тези въпроси.

Едно е сигурно - всяка трапеза е запомняща се!

"Сара Шафак - сол и шафран"
от 3-и септември, всяка сряда, от 13:00 ч.

Сара Шафак е „Мис Финландия 2012“. Тя е красива, талантлива и забавна, пее и кара кънки на лед. Но освен всичко това, Сара е професионален готвач от 2009 г.

В предаването „Сара Шафак – сол и шафран“ Сара готви прости ястия, овкусени с марокански билки и добро настроение. Рецептите на красивата готвачка са вдъхновени от нейната баба.

Шоуто обещава свежи, спонтанни и лесни съвети за пикник или обяд. Сара се стреми приготвената от нея храна да е балансирана – едновременно здравословна и вкусна.

Покрай готвенето Сара разказва истории от живота си.

"Валънтайн Уорнър - Дивото зове"
от 18-и септември, всеки четвъртък, от 13:00 ч.

Валънтайн Уорнър е гладен за приключения готвач.
Ако има дива храна, той винаги е готов да я опита. Валънтайн събира най-невероятни съставки от вълнуващи, отдалечени от града места в Канада, а след това ги приготвя, пресъздавайки традиционни местни рецепти в свой собствен стил.

Приключението "Валънтайн Уорнър - Дивото зове" започва в Британска Колумбия и продължава из Нюфаундленд и по поречието на река Юкон.

"Най-добрите готвачи на света"
от 20-и септември, събота и неделя, от 16:00 ч.

Телевизионната поредица „Най-добрите готвачи на света" ни представя най-влиятелните съвременни готвачи в модерната и авангардна кухня.

Предаването ни повежда на околосветско пътешествие, за да се запознаем с едни от най-известните и уважавани шеф-готвачи на нашето време. Ще научим повече за филисофията им, методите им на работа, творенията им...

Готвачите ще разкрият какво ги вдъхновява, ще приготвят на живо някои от шедьоврите си и ще покажат техники, методи и нововъведения, оформили личните им, уникални стилове на работа.

Тринадесетимата готвачи ще отворят вратите на кухните си за водещата на предаването, младата американска готвачка Кейти Бътън, обучена от самия Феран Адриа в ресторанта му El Bulli, а по настоящем управляваща свой собствен ресторант в САЩ. Кейти ще споделя със зрителите какво е да се срещнеш очи в очи с тези кулинарни гении. Тя ще се включи в ежедневието на готвачите, за да открие как мислят и работят те, как управляват собствените си кралства  - кухните си, кухните на най-добрите ресторанти в света.

Там те ще покажат как създават някои от емблематичните си ястия, разкривайки техниките и триковете, които използват при приготвянето им, а Кейти Бътън ще бъде техен помощник.

Жоан Рока, Андони Адуриз, Майкъл Брас, Гастон Акурио, Масимо Ботура, Грант Ачатз, Алекс Атала, Майкъл Герард, Даниел Хъм, Хосе Андрес, Хуан Мари Арзак  - това са великите готвачи, които ще ни допуснат в кухните си.

Специален епизод ще бъде посветен на Феран Адриа – ключова фигура  в развитието на съвременната кухня.

„Най-добрите готвачи на света" ще ни представи, както никога досега, най-значимите личности, променили напълно света на кулинарното изкуство.






Премиерите през септември
категория