Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Премиерите през юни

ГОТВАЧ НА ПЛАЖА
от 11 юни, всеки четвъртък, от 13:00 ч.

Кале Кюкайнен е главен готвач в един от най-модерните и най-добрите ресторанти в Хелзинки – "Муру". Тази година загърбва студената скандинавска зима и прекарва целия сезон в Тайланд. А мисията му е да овладее тънкостите на местната улична кухня и да обогати ястията си с азиатска нотка.
Да не забравяме, че също така иска да се научи да кара сърф!


МОЛЕКУЛЯРНА КУХНЯ С МАРСЕЛ
от 20 юни, всяка събота и неделя от 16:00 часа

Известният американски готвач Марсел Винерон (познат от втория сезон на "Top Chef" и "Top Chef All Stars") e звездата в "Молекулярна кухня с Марсел" - кулинарна поредица, която ще ни покаже новия стил на готвене, наричан "молекулярна гастрономия". Стилът е основан на съчетаване на храната с науката, като се използват авангардни техники и оборудване, за да се създаде кулинарно преживяване, надминаващо въображението.

30-годишният Марсел е с изградено име от участието си в „Top Chef All Stars“  и опита си като главен готвач в един от най-модерните бар-ресторанти в Лос Анджелис – "Бар 210". Марсел непрестанно се изразява чрез храната с помощта на модерни средства, техники и творческо вдъхновение, като никога не приготвя едно ястие по един и същи начин.

"Молекулярна кухня с Марсел" следва Марсел, преминал на нов етап от кариерата си, като собственик на компания за кетъринг и организиране на събития. Във всеки едночасов епизод компанията на Марсел ще бъде наемана от различни взискателни клиенти и ще трябва да представя изключителни ястия и празненства. Съобразявайки се с желанията на клиентите си, Марсел трябва да измисля менюта и зрелищни изпълнения на идеите си. Младият готвач черпи вдъхновение от дълбините на въображението и кулинарния си талант, за да изпипа всичко – от декора до вкусната храна, подчертаваща стила му в молекулярната гастрономия. Някои от изобретателните ястия, създадени от Марсел в предаването, са скарида фламбе, която буквално пламва на масата, футуристична летяща пица, кубче от диня, което изглежда, мирише и има вкус на риба тон, оризова таблетка, която след като бъде погълната, изпълва устата с дим и много други.

За новото си начинание Марсел е поканил трима от най-креативните си колеги – готвачът и миксолог Девън Еспиноза, готвачът и артист Жарид Мас и специалистката по кетъринг Робин Уилсън.

За Марсел готвенето не е просто работа, то е начин на живот. Той изживява мечтата си, като продължава да си играе с възприятията и да прекрачва границите при приготвянето на храна и да представя молекулярната гастрономия пред по-широка публика.


Премиерите през юни
категория