Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Поширане на яйце

Поширането е процес на варене във вода или друга течност без да се достига точката на кипене. Температурата за поширане е 70-80 градуса.
Този метод се използва най-често за приготвяне на риба и яйца.

За да поширате яйце капнете няколко капки оцет в съд с гореща вода*. Завихрете водата с помощта на някакъв прибор, да се получи нещо като центрофуга. Счупете яйцето в купичка и го пуснете в завъртяната вода. След като яйцето се забули, го извадете с помощта на решетъчна лъжица.

*Водата трябва да е завряла, но в момента на пускането на яйцето и поширането не трябва да ври.


Поширане на яйце