Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

По пътя на виното: Испания

 

Епизод 1 - Мадрид

В първия епизод на предаването Рудолф Ван Веен каца в Мадрид, Испания. Тук започва невероятно интересното  му пътешествие в търсене на най-добрите съчетания между виното и храната. Той научава за вината на столицата и с интерес очаква хубавите моменти в предстоящото му пътуване из цяла Испания.

Епизод 2 - Ла Риоха

Ла Риоха, едно от нарицателните имена, /или „деноминасионес“ на испански/, за вино в целия свят.  Местността с едни най-известните лозя в света е основна спирка за Рудолф. Логроньо е столицата на Риоха. Там Рудолф ван Веен се запознава с винената традиция и научава тайните на една традиционна и свещена кухня, която ни отвежда право към рецептата, която той ще приготви – агнешки котлети „Сармиенто“, едно просто, елегантно и изключително съблазнително ястие.

Наслаждавайки се на невероятните забележителности и лозя на Риоха, Рудолф ван Веен измисля своите нови рецепти. Насред провинцията, на територията на високоценената и известна винарна МУГА, основен деликатес е патицата. Заедно с Рудолф ван Веен научаваме всички тайни и  характеристики на сортовете винено грозде на избата.

Епизод 3 - Кабайеро

Вината от Херес са известни по целия свят. Рудолф ван Веен ще посети най-добрата винарна за шери – бодега „Лустау“, където той ще съчетае вината с прясна риба. Океанът и ветровете играят много важна роля както в кухнята, така и във вината на този великолепен регион в прекрасната провинция Кадис.

Фламенко, коне, слънчева светлина, океани вино. Шерито е истинската същност и душата на този южен район на Испания. Рудолф ван Веен открива вкусовете и красотите на традиционната кухня на място, където два големи водоизточника преливат теченията си – хармоничният съюз между Атлантическия океан и Средиземно море. 

Епизод 4 - Саламанка

Рудолф ван Веен посещава отсяда в известна бодега, която навремето е била Доминикански манастир.  Христофор Колумб се установява тук, докато се подготвя за пътуването си, довело до откриването на Америка. Рудолф ван Веен ще ни отведе до това великолепно „място за бягство“, където ще открие вкусовете от долината на Дуеро и магията, която витае в Саламанка – град, обект на световното наследство. Задушено агнешко ще бъде основното ястие тук за нашите комбинации между вино и храна – т.нар. от испансците maridaje.

Долината на Дуеро и Арибес по границата с Португалия са местности с дълга история в производството на вино. Всъщност, според старите книги, култивацията на лози е пренесено в страната от Португалия през реката Дуеро. Край същата тази река Рудолф ван Веен ще приготвя своите рецепти, докато топлината на слънчевите лъчи се прокрадва по скалите. Освен на прекрасните местни вина, Рудолф ван Веен ще се наслади на множество чудесни сирена и, разбира се, на разкошната шунка „Хамон иберико“. 

Епизод 5 - Екстремадура

Срещаме се с богатството на иберийските прасета, с пасищата на разгорещените испански бикове... Музеят на виното в Алмендралехо е задължителна спирка за Рудолф ван Веен. Там се срещат виното и най-примамливите и висококачествени свински продукти.

Екстремадура е точно това, което показва името – земя на крайности. Горещи лета и ледени зими. Тук, в тази свежа, но и сурова земя, се наблюдава една прекрасна и уникална комбинация. Семейство Банус са решили да приемат предизвикателството за една възвишена задача – да произвеждат висококачествени вина с модерен червен цвят, като използват най-новите и сложни технологии и по този начин извличат най-доброто от лозите и от сортовете. Рудолф ван Веен ще приготвя своите рецепти на територията на винарната в близост до град Гуадалупе.

Епизод 6 - Толедо

Док Кихот, най-чистият и най-важен образ в историята на испанската литература, съпътства Рудолф ван Веен по време на  пътешествието му до най-широките лозя в света, наричани още „Винарната на Европа“ – Ла Манча.

Пътешествието започва в Толедо, столицата на Кастилия-Ла Манча, където се срещат три култури и религии (християнство, юдаизъм и ислям). Гастрономично разглезване. Рудолф ван Веен ще приготви гърди от пъдпъдък в близост до вятърна мелница, разбира се. В този епизод основният герой е нощният гроздобер. Рудолф ван Веен ще приготви една класика – паеля.



По пътя на виното: Испания
категория