Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Основни пресни подправки според Гордън Рамзи

Основни твърди пресни подправки


1. Розмарин - силна подправка, със зелени горчиви листа; подходяща е за агнешко месо или поръсен върху хлябове, като фокача например, или пък в топинг за плодово сорбé;
2. Мащерка - силна и ароматна билка; подходяща е за диви гъби, маринати или неделно печено;
3. Риган - пълен с вкусни, ароматни масла; подходящ е за поръски за пица или в сос за паста;
4. Салвия - билка със силен и горчив вкус; подходяща е за плънки, както и за свинско и патешко месо;
5. Дафинов лист - сладко-горчив и пикантен вкус; еднакво добър пресен и сушен; подходящ е за супи, бульони и ризото

Основни меки подправки

1. Босилек - има много разновидности, но сички имат сладък и изразителен кус; подходящ е за песто, поръсен върху моцарела, както и за приготвяне на сладолед
2. Магданоз - свеж и земен вкус; ползват се листата и дръжките за дресинги, супи и салати
3. Корианъдр - има лек цитрусов аромат; използва се в тайландските ястия, за къри и чътни
4. Естрагон - притежава изразен анасонов вкус, съставка на френската кухня; идеален е с пиле, както и с богати сметанови осове
5. Кервел /див керевиз/ - едновременно лек и сладък вкус; съчетава се с риба или за маслен сос.



Основни пресни подправки според Гордън Рамзи
категория