Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Основен сладкарски крем

Сладкарският крем е основен крем и се използва при приготвянето на различни видове сладкиши и десерти. Най-често сладкарският крем се използва за пълнеж на еклери и профитероли, за основа на пайове.

За да приготвите една доза сладкарски крем са ви необходими:

1 шушулка ванилия
250 мл прясно мляко
75 г захар
2 жълтъка
1 с.л. брашно

Сложете в тенджерка млякото заедно с остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Добавете половината количество захар и оставете сместа да заври.
Отделно разбийте жълтъците с другата половина захар, а след това добавете и лъжицата брашно. Сипете малко от топлото мляко към разбитите жълтъци и разбъркайте енергично. Сипете сместа в тенджерата при млякото. Бъркайте докато крема се сгъсти, около 3 минути.

Изсипете крема върху изплакнат със студена вода метален поднос и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да изстине в хладилник.

Изстиналият сладкарски крем може да бъде основа за приготвянето на други кремове, като маслен, сметанов, кафеен и т.н.

За сметанов крем разбийте предварително сметана до пухкавост /50 мл/ и добавете изстиналия сладкарски крем към нея, като продължавате да разбивате до хомогенност. Този крем е подходящ за пълнеж на сладкиш, например между два блата.


Основен сладкарски крем