Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Лук

Лукът е полезен за сърцето. Антиоксидантът кверцетин предпазва от проблеми със сърцето и оказва положителен ефект върху артериите и кръвното налягане.
Лукът е пълен с антиоксиданти. Те помагат на тялото да се пребори с вредните вещества, които причиняват всякакви видове болести.

Не трябва да купувате прекалено много лук наведнъж. Купувайте само
количеството, което ви е нужно, и се зареждайте всяка седмица. Можете да
държите лука в гаража, на хладно. Трябва да се съхранява на тъмно, хладно и сухо място. Това е важно. Не го дръжте в хладилника.
От всички зеленчуци лукът, във всичките му разновидности, е един от най-използваните. Родината на лука е Близкия изток.
Лукът е много полезен за червата. Сто грама лук съдържат толкова фибри, колкото филия черен хляб. Ако ядете лук два пъти в седмицата, значително понижавате опасността от рак на червата.


Лук
категория