Използваме "бисквитки", с които да подобрим услугата, да персонализираме рекламите и да запомним Вашите настройки на сайта. Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с употребата на "бисквитки" в него. За повече информация, например как да деактивирате "бисквитките ", моля вижте политиката за кукита.

OK
advertisement

Кулинарен курс с шеф Жоро Иванов

През месец декември 2017 г. всички почитатели на кулинарното изкуство и балканската кухня имаха възможност да участват във Фейсбук играта на 24KITCHEN и Kaufland, проведена паралелно с излъчването на първите епизоди на новото българско кулинарно предаване „Новата балканска кухня с Божана“.

В продължение на 4 седмици, на фейсбук страниците на 24KITCHEN и Kaufland, беше публикувана въпрос загадка със снимка. В играта участваха над 250 човека, а Kaufland предостави на седмичните победители награди, свързани със сладкарството. Голямата награда беше предоставена от 24KITCHENкулинарен курс с шеф Жоро Иванов в „Гранд хотел София“.

Кулинарният курс се проведе на 10-ти януари 2018 г. в „Гранд хотел София“. Спечелилият голямата награда - Христомир Василев получи възможността да прекара един ден в кухнята и сладкарския цех на хотела.

Шеф Жоро Иванов въведе Христомир в кулинарното изкуство като показа приготвянето на три основни соса – чеснов сос, сос Ромеско и доматен сос. Всеки от сосовете беше използван в презентацията на четирите основни ястия, чието приготовление демонстрира Жоро Иванов след това – емблематичното за хотела ястия "Сьомга Роял“, „Пиле със сушени домати и моцарела“, „Лаврак със скариди и черен ориз“ и „Печени зеленчуци с доматен сос“. Доматеният сос готвачът успя да превърне и в доматена супа и паста с доматен сос.

Освен че научи много нови неща за различни кулинарни техники, за продуктите и съчетанието им един с друг, победителят в играта във Фейсбук имаше възможност да наблюдава на живо и работния процес в кухнята на хотела.

По-късно главният сладкар Боряна Таскова преподаде кратък практичен курс по сладкарство, приготвяйки четири основни десерта – „Френска бисквитена торта“, „Тирамуси в чаша“, „Крем-брюле“ и „Шоколадов мус“. Десертите са сред асортимента от класически десерти в „Гранд хотел София“, но също така са подходящи и за приготвяне в домашни условия. В сладкарския цех Христомир показа добри умения за работа с шприц.

24KITCHEN ни вдъхновява да научаваме повече за храната и да творим в кухнята!
Затова "Гответе умно. Живейте по-добре"!


Кулинарен курс с шеф Жоро Иванов
категория