Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Коледните хлябове на Ненад

Какаов хляб

Продукти:
0.5 кг бяло брашно
2 пакетчета суха мая
1 ч.л. захар
50 г сусам
0.5 ч.л. канела
50 г стафиди
20 г масло
1 лимон, настъргана кора
2 с.л. какао
щипка сол

Начин на приготвяне:
1. Направете закваска като сипете в купичка топла вода и върху нея поръсите маята и захарта. Оставете сместа на топло, да шупне.
2. Сипете брашното в купа , поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете канелата, стафидите, маслото, сусама, настърганата лимонова кора и какаото /повече или по-чалко в зависимост от желанието ви/. Разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно ги смесете с брашното. Разбъркайте докато получите хомогенна смес.
3. Разделете сместа на две и пресипете всяка в предварително намаслена продълговата форма за кекс. Покрийте хлебчетата с кърпа и ги оставете да втасат на топло, в продължение на 30 минути.
4. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.

Прояра


Продукти:
0.5 кг царевично брашно
200 г бяло брашно
100 мл прясно мляко
200 мл газирана вода
2 яйца
100 г крем-сирене или извара
10 г бакпулвер
100 мл слънчогледово олио
щипка сол

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете яйцата, прясното мляко и олиото. Овкусете със сол. В друга купа смесете двата вида брашно и бакпулвера.
2. Добавете двата вида брашно към течните съставки и разбъркайте до гладкост. Добавете газираната вода и натрошеното сирене. Разбъркайте, но не продължително. Консистенцията на тестото трябва да е като на кексово тесто.
3. Разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини, без да ги намаслявате. Пълнете ¾ от обема на формичките. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса, в продължение на 25-30 минути.

Останалите рецепти от представянето на Ненад в Икеа може да видите тук -

http://www.24kitchen.bg/search/recipe?serie=1461


Коледните хлябове на Ненад
категория