Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Когато бланширате

При бланширане целта е зеленчуците да останат хрупкави и да запазят цвета си.
За да бланширате зеленчуци, ги пуснете в тенджера с вряща подсолена вода за няколко минути /от 3 до 5 минути/. След това ги изцедете под течаща студена вода или ги потопете в купа с вода и лед за кратко.
По този начин зеленчуците ще запазят цвета си и ще останат хрупкави. Използвайте бланшираните зеленчуци за приготвянето на салати или за сотиране в уок.


Когато бланширате