Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Каперси

Каперсите се смятат за плодове, но всъщност те са неразтворили се пъпки на бодливия храст каперсник (от лат. Capparis spinosa). Събирането им е трудно. След като бъдат обрани, каперсите се изсушават на слънце и се мариноват в оцет, вино, саламура или просто се поставят в сол, за продажба по магазините.
Така приготвени каперсите придобиват наситен лимонов вкус, подобен на зелените маслини и подходящ за салати, сосове, топли и студени ястия, зеленчуци и различни видове меса. Много добре допълват салати от домати и патладжани. Идеални са за ястия от риба.
Каперсите са богати на протеини, витамин С, фибри, йод, ненаситени мазнини и органични киселини, а липсата на топлинна обработка запазва всички полезни вещества на каперсите в оптимално количество и качество.


Каперси
категория