Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Какво е Food Revolution Day

FOOD REVOLUTION DAY е ден, посветен на запазването на традицията на готвене чрез различни дейности по цял свят. Този ден е начин да отбележим голямото значение на това хората да готвят хубава храна и да повишим информираността за това как тя влияе върху върху здравето и качеството на живот на хората. Според Джейми Оливър, всичко започва със събуждането на любопитството на децата към храната.  

Едно от най-ценните умения, които едно дете може да усвои, е това да се научи да готви. Това е умение, което се е предавало от поколение на поколение, но днес, когато сме заляти от вредна готова храна, милиони хора не могат и не знаят как да приготвят храна за себе си и семействата си. Научавайки децата на отношение към храната по един забавен и приятен начин, ние осигуряваме на тях и на поколенията след тях по-здравословен живот.

Целта на провеждането на FOOD REVOLUTION DAY е колкото се може повече хора да се включат в предаване на знания и умения на децата за това какъв е произходът на храната, как да я приготвят и как тя влияе на организма им. Необходимо е нещо съвсем просто – да помогнеш на дете да сготви едно ястие от начало до край или пък да го накараш да опита непознат за него продукт.

Факт е, чедецата, които са се научили да готвят до 8-годишна възраст, готвят поне по 5 пъти в седмицата в зрялата си възраст.

Защо е толкова важно?

  • В световен мащаб, над 43 милиона деца под петгодишна възраст са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Ако тенденцията бъде запазена, до 2020 г. броят на децата ще е нараснал до 60 милиона.
  • Днешното поколение деца е първото, за което се предвижда да има по-кратка продължителност на живота в сравнение с тази на родителите си. Причините са начинът на хранене и липсата на движение.
  • Все по-малко хора умеят да готвят, което намалява и тяхната способност да се хранят пълноценно.
  • Болестите, пряко свързани с начина на хранене, като сърдечна недостатъчност и инсулт, са основните причинители на смърт.
  • Диабет - тип 2, считан досега за болест, появяваща се само при възрастни хора, вече преобладава сред деца под 8-годишна възраст.

Тази статистика е напълно обратима. Затова включете се и вие! Нуждаем се от помощта ви!


FOOD REVOLUTION DAY

НЕКА ДА НАКАРАМЕ ДЕЦАТА ДА СЕ ВЪЛНУВАТ ОТ ХРАНАТА!

16 МАЙ, 2014, СОФИЯ

Всяко дете трябва да знае откъде идва храната, как да я приготвя и как тя влияе на организма му.  Целта на FOOD REVOLUTION DAY е да провокираме любопитството на децата към храната, да им помогнем да я употребяват разумно, за да живеят по-дълго и по-добре.“                                                        Джейми Оливър




Какво е Food Revolution Day
категория