Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Как се приготвя артишок

Артишокът е страхотна храна и е едно от най-романтичните ястия за двама.

За да приготвите артишок, първо махнете дръжката като я отчупете. После отрежете дъното на артишока и малко от горната страна на главата. Основата на артишока бързо ще потъмнее, затова сложете на дъното филийка лимон. Завържете артишока заедно с парчето лимон с готварски конец, като пакет. Пуснете го във вряща подсолена вода и го оставете да се вари 30 минути.

 Сервирайте артишока цял в чиния, след като сте остранили конеца и лимона. Гарнирайте със сос – майонезен, салатен дресинг, винегрет. При яденето на артишока се отделя листо по листо, като се яде месестата им част, потапяйки я в сос. Така постепенно се стига до сламата. А щом се отстрани сламата, се стига до сърцевината на артишока, която е истински деликатес.



Как се приготвя артишок