Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Как да режем пресни подправки

Когато режете меки пресни подправки, като босилек, мента, риган, поставете откъснатите листа едно върху друго и ги навийте на руло. Листата на подправки като магданоз и риган съберете а купчинка и притиснете с пръстите на едната ръка.

Режете върху дървена дъска, с остър нож и без натиск. Ако дъската се оцвети в зелено, не сте успяли с рязането и целият аромат и съдържащи се масла в подправките са останали върху дъската.


Съвет: В случай че ви останат нарязани подправки, смесете ги с меко масло и разбъркайте добре. След това увийте маслото в прозрачно фолио или хартия за печене и навийте на стегнато руло. Замразете във фризер.


Как да режем пресни подправки