Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Как да приготвим риба на барбекю

Съществуват редица хитри трикове за постигането на перфектно изпечената риба на барбекю - говорим за топяща се в устата риба с невероятен опушен вкус и идеално изпечена коричка. Затова следващият път, когато стъкмите огъня, задължително включете риба в менюто си и следвайте нашите пет съвета, за да впечатлите истински гостите си.

Първо – никога не поставяйте рибата върху много силен огън. Рибата, приготвена на скара, трябва да се пече в тази част на скарата, в която огънят е умерен. Така избягвате възможносттакожата на рибата да е прегорена, а отвътре месото да остане сурово.

Овкусете добре рибата. Можете да напълните цяла почистена от вътрешностите риба с подправки по ваш вкус – пресни зелени подправки, лимонова трева, джинджифил или люта чушка. Или пък стигнете още по-далече, като овкусите рибата с кажунска смес от подправки, вдъхновена от вкусовете на Ню Орлиънс.

Ако печете филета риба, започнете печенето като поставите парчето риба с кожата надолу. Обърнете от другата страна, когато кожата е станала хрупкава и златиста. Ако кожата на рибата е опечена на барбекю както трябва, то тя е невероятно вкусна! Според Джейми тя може да е толкова вкусна, колкото свинската хрупкава кожа.

Ако увиете цяла риба във вестник, той ще я запази мека и сочна. Трикът е да увиете рибата в няколко листа вестник и след това да потопите целия пакет във вода. При печенето мокрият вестник ще придаде допълнителен опушен вкус на ястието, но пламъкът на огъня не трябва да докосва пакета.

Можете да пробвате дали рибата ви е изпечена, като откъснете малко парченце от нея и да видите дали то се разделя лесно на парченца. Рибата е готова за ядене, когато месото отвътре е непоносимо горещо и е променило цвета си.

Сервирайте печената на барбекю риба с голяма салата от зеленолистни зеленчуци, задушени в масло пресни картофи и чаша с отпускаща напитка.

Автор: jamieoliver.com


Как да приготвим риба на барбекю
категория