Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Как да не залепва рибата...

Първото нещо, което трябва да знаем е, че рибата е с много високо съдържание на протеини и на по-малко мазнини.
Има няколко ключови фактора, които помагат на рибата да не залепне върху тигана - средно висока температура, горещ тиган, подсушена риба и време.
Ако рибата е била в хладилника, хубаво е тя да се извади поне 15-30 минути преди топлинната обработка.
В тигана трябва да има достатъчно мазнина /разбира се има и по-мазни риби, трябва да се прецени според вида риба/.
Сложете рибата в тигана, след три минути проверете много леко с шпатула дали рибата може да се отдели лесно от тигана. Ако не се отделя, дайте и още малко време. Правило при готвене на храни, богати на протеини е, че когато те са готови, лесно се отделят от тигана или скарата, т.е. не трябва да бъдат насилвани.


Как да не залепва рибата...