Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Как да изберем кухненски нож

Добрият комплект кухненски ножове трябва да включва:

Универсален нож /13 см./  - използва се за различни видове храни и всякакви ежедневни кулинарни манипулации.

Нож на главния готвач (20-23 см) – използва се за кълцане, нарязване на кубчета и раздробяване.

Нож за зеленчуци (18 см ) – използва се за белене и нарязване на малки парчета на зеленчуците.

Нож за хляб (назъбен) – използва се за хляб, сладкиши и плодове.

Сатър – използва се за месо, за раздробяване на подправки и др.

Нож за филетиране – подходящ за филетиране на риба, месо и др.

Когато избирате нож, се препоръчва да го задържите в ръката си за известно време. Трябва да чуствате ножа удобен в ръката си и да имате добър контрол, когато го държите. 

Важно е да се знае, че не марката на ножа определя качеството му, а материалите, от които е изработен и удобството при работа.



Как да изберем кухненски нож