Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Ягоди

До средата на 19-ти век, ягодите се считат за луксозен плод и се консумират само от заможните хора.
Ягодите съдържат много витамин С, витамин В2, В5, В6, витамин К, манган, фибри, йод, мед, магнезий, фолат, омега-3 мастни киселини.
Ягодите са мощен антиоксидант поради високото им съдържание на феноли. Фенолът в ягодите защитава сърцето и спомага за борба с рака, също така действа противовъзпалително.
Има хора алергични към ягоди, затова е важно те да не консумират ягодите самостоятелно. За да се намали рискът от алергични реакции, е добре ягодите да се консумират с мляко или сметана, защото млечните продукти донякъде неутрализират действието на алергените.


Ягоди
категория