Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Изкуството на краткия престой

 „В ритъма с Антъни Бурдейн“ представя енергичния, смелия и пътуващия на бързи обороти Антъни. Той прекарва толкова време по големите летища из цял свят, че в повечето случаи му се налага просто да убива времето. Затова вместо да кисне в хотела на летището, Антъни излиза да разгледа града, в който се намира, за краткото време, което има.
Той разполага само с 24 до 48 часа, за да стане част от непредсказуема история, свързана с определено място, с хората и храната в него.

Вижте как Тони прави бързо проучване сред местните, преодолява време и пространство, опитва се да избяга от туристическите маршрути в търсене на нещо ново.


Сингапур

Първият 24-часов престой на Тони е в Сингапур, където съжителстват различни култури и етноси. Всички те, обаче, са обединени от националната страст към храната. Приятелите на Тони го повеждат на обиколка из хипермодерния град, който е успял да остане верен на кулинарните си корени.

Тони и К.Ф. Сийто опитват оризови кексчета на пара с кисели краставички на закрит щанд за храна. /Tiong Bahru District, 83 Seng Poh Rd., Singapore/

Места в Сингапур, които Антъни Бурдейн препоръчва: 

Tanglin Halt Hawker Center /1 Commonwealth Drive, Singapore 141001/

Опитайте фъстъчените палачинки. Тони казва: „Тези хора са известни с това, че сами берат, пекат и мелят фъстъците, с които правят палачинките. Това определено е нещо различно от съкращаване на процеса или улесняване на работата.“

Ресторант Chin Chin  /Colonial District, 19 Purvis St., Singapore/

Тони и приятелят му, телевизионната продуцентка Ин Пуа се срещат в хайнанския ресторант, за да ядат пиле с ориз, много известно ястие, което Тони е открил при първото си посещение в Сингапур.

Bismillah Biryani /50 Dunlop St., Little India, Singapore/

„Шеф-готвачът Ариф сам мели подправките си и прави пълномаслено овче сирене.“

Candlenut Kitchen /25 Neil Rd., Singapore 088816/

„Това е комбинация от китайска и малайзийска кухня, смесица от подправки и вкусове от всички китайски проливи – индонезийските и Малайзийския и уникална за тази част на света.“

Geylang Claypot Rice /639, Geylang Rd., Lorong 33, Singapore 389570/

Тони и К.Ф. Сийто отиват в квартала с червените фенери, за да ядат ориз в глинено гърне в „Кейланг“. След като се запознават със собственика готвач и разглеждат кухнята, Тони и Сийто сядат, за да се насладят на невероятните ястия.

Арабската улица (квартал Kampong Glam)

Тони и К.Ф. се разхождат по арабската улица, която някога е била средище на мюсюлманите. Улицата е пълна с чайни, кафенета и барове за пушене на наргиле. Двамата опитват т.нар. издърпан чай, черен чай с кондензирано мляко, който се прелива от един съд в друг докато се получи пяна.

Mustafa Centre /145 Syed Alwi Rd., Singapore 207704/

Тони и К.Ф. обикалят огромния мол, работещ денонощно. Там се продава всичко, което може да си представите. И Тони решава да търси снежен глобус за дъщеря си.

Сингапурска ботаническа градина /Cluny Rd., Singapore 259569/

„Основана преди 150 години, в началото обединяваща обрасла плантация и девствена дъждовна гора, сега тя е място, на което да избягаш от шума и движението на града.“



Изкуството на краткия престой
категория