Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Интервю с Ненад

НЕНАД: ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ НАУЧИ ДА ГОТВИ

Ненад Великович между кулинарията, музиката и спорта

От Михаела Лазарова

Срещаме ви с Ненад. За тези от вас, които са гледали кулинарното му предаване по телевизия 24 Kitchen “Лесни рецепти с Ненад“ той не е съвсем непознат. Позитивен, усмихнат, влюбен в кулинарията и музиката, Ненад ще ви даде няколко съвета как лесно приготвената храна да бъде вкусна и здравословна.

Как решихте да се занимавате с готварство?

Харесва ми храната, както и самото хапване, така че след като завърших гимназия се записах на курс по готварство. Любовта ми към готвенето се зароди още докато бях малък и постоянно се пречках на мама и баба в кухнята. Те са и хората, които ми посочиха пътя, по който вървя в момента.

Какво е готвенето за Вас – хоби или професия?

Готвенето е както хоби, така и работа, която изхранва мен и съпругата ми.

Какво ви доведе в България?

Вторият сезон на предаването „Лесни рецепти с Ненад“ има кадри както от Белград, така и от България. Началото на шоуто заснехме в Белград, а частта с готвенето – в София. За първи път се озовавам тук и останах наистина приятно изненадан. Всички бяха изключително гостоприемни и приятелски настроени. Прекарах страхотно не само на снимачната площадка, но и по време на престоя си в София.

Откъде дойде идеята за „Лесни рецепти с Ненад“?

Самата идея на епизодите по 24Kitchen трябва да показва колко лесно и приятно може да бъде готвенето. Опитах се да направя рецептите максимално прости и бързи, като през цялото време използвах продукти, които могат да се намерят на всеки пазар.

Смятате ли, че всеки може да се научи да готви?

Естествено! Всеки може, стига да обича да готви и да има усет. Най-важна обаче е самата любов към готвенето и страстта, с която се прави всичко.

Как в нашето забързано ежедневие бързото хранене може да стане здравословно?

Съвсем просто. Отивате до супермаркета и си купувате кайма от говеждо месо, царевичен хляб, домати и червен лук. Така с малко усилия можете да си направите вкусен бургер, но в домашни условия. Задължително използвайте само пресни зеленчуци, защото така знаете откъде идват продуктите ви.

Какво според Вас е перфектното ястие и какво съдържа?

Трябва да има протеини, въглехидрати и много витамини и минерали. Естетиката в готвенето също е важна, тъй като с нея събуждаме апетита. Креативност и изобретателност трябва да има както в тигана, така и в чинията.

Знам, че музиката е много специална за вас. Дали това ви помага в кухнята?

Да, разбира се, без музика нищо не би могло да функционира правилно. Необходими са ми радио или диск с хубава музика и правилният екип от хора, с които заедно да постигнем всичко.

Мислили ли сте да публикувате собствена кулинарна книга с рецепти?

Разсъждавал съм много върху това, но смятам, че все още нямам достатъчно заинтригуващи рецепти, които да събера в книга. Но един ден, защо не.

Имате ли бъдещи кулинарни планове, които мечтаете един ден да се превърнат в реалност?

Със сигурност бих искал да отворя малък ресторант, където да се приготвят специфични ястия. Все още съм млад и смятам, че опитът и знанията са нещо, на което трябва да наблегна ако искам да успея.

 

Пълният текст на интервюто можете да  прочетете тук - http://www.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/22492-nenad-vseki-mozhe-da-se-nauchi-da-gotvi/

 



Интервю с Ненад
категория