Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Интервю с Павел Павлов

Откъде идва интереса ти към готвенето?

Интересът ми към готвенето се изгради още като дете, когато работех в ресторантите на родителите ми.

Спомняш ли си първия си авторски десерт?

Да, това беше вече, когато работех в един ресторант в Норвегия. Десертът беше много интересен. За него използвах една подправка, казва се chervil /кервел/, една зелена, която се използва за солени неща. Но аз я използвах за сладолед и стана много интересно.

Кога разбра, че ще станеш сладкар?

Мисля, че разбрах точно, когато в ресторанта, в който работех, замествах сладкаря, мой приятел, а по-късно и мой съдружник. След като той се върна на работа ми написа съобщение, че много се радва, че е заварил всичко след отсъствието си в същия ред, в който го е оставил, дори забелязваше промяна за по-добро. Оттам започна едно приятелство, той ме научи на адски много неща и тогава забелязах, че наистина бих могъл да стана сладкар.

Имаш ли ментор, от който се учиш в професията си?

На този етап от живота ми като свой ментор бих могъл да посоча един човек, на когото наистина шапка му свалям. Той се казва Джорди Бордън. Запознахме се в началото на тази година. Ще настъпи един нов етап в сладкарството, защото той спира захарта и всички животински продукти. Той отдели 4 години от живота си, за да вникне в съществото на храната, за да разбере как може да се възпроизведат същите десерти, дори и по-добри, без животински продукти, тъй като те наистина са на привършване.

Какви са твоите десерти?

В моята работа задължително трябва да присъства вкуса на свежестта в един десерт, вкуса на лайм, на лимон, защото аз не обичам тежки десерти.

Какво те вдъхновява в работата ти?

Вдъхновявам се от това, че има още неща, които мога да науча. Затова продължавам да ходя на курсове, защото още може и още може да се надгражда.
Мисля, че открих това нещо, с което искам да се занимавам. Искам да създам шоколад с моите характеристики, с вкуса, който аз обичам.

Сладкарите щастливи хора ли са?

Сладкарите носят щастие, да. Ние сме привързани към сладостта и тя наистина носи щастие на хората.

Обичаш ли сладко?

Работата ми е такава, че непрекъснато има сладки неща. Ако съм бил на диета, например, след това яко започвам да нагъвам сладко. Стигал съм до 1.5 кг. шоколад на ден.

Мечтаеш ли?

Аз съм голям мечтател. Мога да кажа, че до този момент мечтите ми се сбъдват по-рано отколкото съм си представял.


Интервю с Павел Павлов
категория