Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Интервю с Джейми Оливър

Джейми Оливър: Жена ми готви през седмицата, но дойде ли уикендът, кухнята става моя

Джейми Оливър е един от най-обичаните тв водещи и най-известният британски готвач. Роден е на 27 май 1975 г. в Есекс, където родителите му имат семеен ресторант "Крикетиърс".

В момента Джейми Оливър живее в Лондон и Есекс с жена си Джулс и четирите им деца Попи, Дейзи, Бъди и Петал.


- Много готвачи казват, че когато на едно ястие му липсва нещо, малко горчица веднага обогатява вкуса и го прави завършен. Вие бихте ли препоръчали друга съставка?


- За мен това ще са чили чушките, но това е само защото съм пристрастен към тях. Знам, че не всички обичат по малко огън в храната, но доколкото ми е известно, малко чили може да повдигне всичко.

- Кой е любимият ви уред в кухнята - какво използвате най-често, когато готвите?

- Много е трудно да се каже, защото прекарах много време в разработване на уникални тигани и чудесни кухненски комплекти, но това, което използвам най-много, е белачката ми. Струва само около 5 евро и си е съвсем елементарен уред, но я използвам сигурно всеки ден и никога не ме е разочаровала.

- Казват, че най-важното нещо за един готвач е острият нож. Вие какво още бихте добавили?

- Да, ножовете наистина са важни. Но още един-два добри тигана ще са от помощ. Плюс белачка, разбира се, плюс добър блендер. Но трябва още да кажа, че си струва да се инвестира в добри чинии и купи, защото те непременно придават на храната по-апетитен вид.

- Помните ли първото ястие, което вие самият сте сготвили?

- Когато бях около 11-годишен, направих задушено пиле за майка ми, баща ми и сестра ми и мина много добре. Те се гордееха с мен.

- Кой ви помогна в първите ви стъпки в кулинарията?

- Майка ми и баща ми са страхотни кулинари. Татко все още управлява семейния ресторант "Крикетиърс" в Есекс, където израснах, и винаги става рано, за да пече хляб и да приготвя всички продукти за обяд. Той е първото ми вдъхновение.

Цялото интервю с Джейми Оливър може да прочетете тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4149954


Интервю с Джейми Оливър
категория