Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

Броколи

Броколито е възможно най-добрият зеленчук заради супервеществото сулфорафан, което предпазва от всички видове болести, като язва, рак на гърдата и рак на простатата. Освен това съдържа бетакаротин, фолиева киселина и глутамин, които са важни антиоксиданти.

Броколито е изключително важно за червата, защото съдържа много фибри. Може да го ядете на воля – 200 грама съдържат едва 40 Kkal.

Броколито запазва кожата млада, защото от всички плодове и зеленчуци то съдържа най-висока концентрация на витамини А и С, най-важните витамини за красива и здрава кожа.

Ако ще се излагате на слънце, подгответе се като хапнете броколи. Веществото бетакаротин ще ви предпази от ултравиолетовите лъчи.

При брането на броколи е важно да се определи точният момент. След като броколито е обрано, е важно то да се сложи на студено, до 1 градус по Целзий. В противен случай броколито започва да цъфти.

Ако търсите качествено броколи, първо го погледнете отгоре. Ако е жълто или има признаци на цъфтене, то е прецъфтяло. Обърнете го отдолу и вижте дали е чисто. Ако е кафяво и надупчено, значи броколито е старо.



Броколи
категория