Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

750 деца готвиха заедно в София!

Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца бе организиран от Представителството на Европейската комисия в България, Евро-Ток България и 24KITCHEN. Организаторите и децата от 20 столични училища и младежката организация на БЧК подкрепиха инициативата на Джейми Оливър Food Revolution Day 2014.

На кулинарния маратон дойдоха 750 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст между 7 и 12 години. Традиционният Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца са провежда у нас за пореден път, но за първи път се присъедини и към глобалната инициатива на телевизионния готвач Джейми Оливър – Food Revolution Day. Тазгодишното готвене имаше амбицията да събере над един милион участници и да влезе в Книгата на рекордите на Гинес.

Преброяването в края на деня показа, че в инициативата Food Revolution Day са участвали 237 822 души от 121 страни по целия свят, които приготвиха свежа закуска от цвекло, зеле и круша в палачинка!

Децата в София бяха поздравени от Огнян Златев, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, от столичния кмет Йорданка Фандъкова, от президента на Евро-Ток България Георги Иванов, от дипломати и от Йоланта Делибозова – Йоли, музикант и водещ на кулинарно предаване по 24KITCHEN.


750 деца готвиха заедно в София!
категория