Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

5 съвета на Джейми Оливър за перфектно барбекю


•  Завържете малка връзка пресни подправки, като розмарин, салвия, мащерка, риган, към дървена лъжица. Потопете я леко в зехтин и я използвайте за мазане на месото и зеленчуците, докато се пекат.


•  Пресипете си овкусен оцет /с чили или подправки/ в пластмасова бутилка със спрей накрайник. Пръскайте с оцет месото, когато го обръщате при печене на скара. Освен че предпазва месото от изгаряне, оцетът също така и го овкусява.


• Независимо какъв огън използвате за приготвянето на барбекю – от дърва, въглища или газ, винаги разделяйте повърхността за печене на три зони според силата на огъня – слаб огън за карамелизиране на продуктите, среден и силен огън за печене.


• Използвайте овкусена сол, когато печете на скара морски дарове, свинско или пилешко месо. Овкусената сол се приготвя като счукате в хаванче чили, джинджифил или сухи подправки и ги смесите с едра сол. Разбъркайте добре и разстелете солта в тавичка на един слой. Оставете я да изсъхне на стайна температура. След това я стрийте в хаванче. Пресипете в буркан за съхранение. 


• Парчетата месо, които печете на грил, трябва да са с дебелина 2.5-3 см. Това позволява да обръщате месото многократно и то да се запече идеално отвън, а отвътре да остане сочно.


Aвтор: jamieoliver.com



5 съвета на Джейми Оливър за перфектно барбекю
категория