Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement

5 съвета как да готвим със соев сос

Соеви зърна, пшеница, сол и вода. Преминали през дълъг процес на ферментация и зреене, тези съставки събират на едно място не само четирите основни вкуса, но и петия – умами. Говорим за соевия сос – универсалната подправка, която отдавна е излязла извън традиционната азиатска кухня. Той е чудесен заместител на солта, а основното му качество е да добавя вкус и аромат на храната. 

Важно е обаче да използвате качествен соев сос, който е преминал през дълъг процес на естествена ферментация и не съдържа изкуствени оцветители, консерванти или подобрители на вкуса и аромата, като Kikkoman, например.

Естествено ферментиралият японски соев сос Kikkoman съдържа повече от 300 отличителни вкуса и аромати и е лесна за смесване течност, удобна за използване и съхранение. Неговият богат вкус и деликатен кехлибарен цвят се смесват безпроблемно с други съставки, без да ги маскира и без да доминира над тях. Той може да замести солта, за да се намали нивото на натрий в менюто. Рецептата остава непроменена вече над 300 години.

Ето и няколко съвета как да готвим със соев сос.

Супи
Знаем, че има две основни категории супи – прозрачни бульони, консоме, и такива с по-гъста консистенция - със сметана или някакъв вид застройка. И в двата случая можете да използвате класическия соев сос Kikkoman, който добавя вкус и аромат към супата.

Салати
Дори и да използваме най-свежите зеленчуци, няма как да не ги подправим. И тук е мястото на подходящия дресинг. Свободата в съчетаване на вкусовете в него е пълна, а соевият сос е една много стабилна основа за това. Kikkoman Понзу сос е отлично допълнение към зеленчуците заради ароматния си цитрусов вкус, който се комбинира много приятно с тях.

Печива
Смесете маслото, брашното и млякото, след което добавете… капка соев сос. Звучи ви странно? Сега си спомнете съвета на баба, че когато печем, винаги трябва да слагаме щипка сол, дори когато правим сладкиш. Функцията на соевия сос е същата – да балансира вкуса и да го обогати.

Барбекю
Соевият сос е много близък приятел на всякакви видове меса. А когато говорим за барбекю, знаем колко е важно месото да остане сочно и вкусно. На помощ идва универсалната подправка, която можете да използвате както предварително за мариноване, така и по време на самия процес на печене за глазиране.

Десерти
Може би ви се струва странна комбинацията соев сос и десерт. Тук обаче ще ви уверим, че това не е така. Соевият сос има свойството да придава карамелен вкус на съставките, към които се добавя. Именно това му качество се използва при приготвянето на сладолед, например. Съчетаването на соев сос с шоколад пък прави вкуса на любимия ни десерт дълбок и многопластов.


Advertorial


5 съвета как да готвим със соев сос
категория