Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас

02:46

Описание

Надия Хюсеин тръгва на кулинарно пътешествие из Великобритания в търсене на най-добрата съвременна британска храна. Във всеки епизод тя посещава различен регион и черпи вдъхновение от местните кулинарни герои, за да създаде свои нови вкусни рецепти.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  У дома

  +

  Кулинарната обиколка на Надя във Великобритания започва от родните земи. Първата рецепта от поредицата е едно от първите неща, които тя се е научила да приготвя като дете – кифли със сирене. Тук тя ги сервира с масло от див лук.

 • 2

  Пийк Дистрикт

  +

  Надя се отправя към Пийк Дистрикт в търсене на хора, които пазят старите кулинарни традиции. Преди да си тръгне, тя приготвя своята интерпретация на прочут английски сладкиш.

 • 3

  Източна Англия

  +

  Пътешествието на Надия продължава в Кромър, където тя се качва на лодка за морски риболов за първи път в живота си, за да лови раци, борейки се да запази равновесие сред морските вълни.

 • 4

  Лондон

  +

  Надия се отправя към закрита градска ферма в индустриална зона в Лондон. Тя помага на една от създателките на фермата Кейт Хофман да нахрани рибите и да обере кресона, а след това ни показва как се приготвя рибно къри.

 • 5

  Йоркшир

  +

  Надя посещава Йоркшир, където е живяла десет години. Тя среща Франк Пауъл - един от последните крайбрежни рибари в района и му приготвя печена морска пъстърва.

 • 6

  Шотландия

  +

  Надя заминава за Шотландия. Заедно с експерта по диви местни продукти Гари Голди тя бере диви шотландски подправки и ги използва, за да направи бхаджи и пикантно чътни.

 • 7

  Югозападна Англия

  +

  В Югозападна Англия Надя се запознава с производител на конфитюри и посещава ферма за чесън. После приготвя понички, сладкиши, лятна салата и всичко необходимо за следобедния чай.

 • 8

  Уелс

  +

  Надя е в Уелс и се учи на овцевъдство от Ричард Родерик. В замяна тя му приготвя агнешка бхуна, поднесена с чеснов наан.

Рецепти