Милушка в Мексико

Описание

Милушка пътува до Мексико, за да посети най-красивите места, и се научава да прави най-вкусните ястия.

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Епизод 1

  +

  Милушка научава всичко за приготвянето на царевична тортила и посещава ферма за царевица. В оживената столица Мексико сити има улична храна на всеки ъгъл, а най-разпространената е тако. Извън Мексико сити Милушка посещава храмовете в Теотиуакан.

 • 2

  Епизод 2

  +

  Милушка търси произхода на авокадото - плод, познат в Мексико от векове. Опитва гуакамоле и се запознава с млади мексиканци, създали зеленчукова градина в града. Пробва ястие с овъглено авокадо и хайвер от яйца на мравка. Посещава река Сочимилко.

 • 3

  Епизод 3

  +

  Милушка посещава какаова плантация и научава всичко за сложния процес от какаовия плод до какаовия прах. Надниква зад кулисите в магазина за шоколадови изделия делукс на Луис Робледо. Посещава новия ресторант на шеф-готвач Марта Ортис в Мексико Сити.

 • 4

  Епизод 4

  +

  Милушка търси различни ястия с боб с помощта на главен готвач Мариана Бланко. Посещава ферма, където отглеждат нопал, вид кактус. Посещава и известния площад "Гарибалди", където яде вкусна закуска, заобиколена от музиканти мариачи.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Милушка посещава градинар, който отглежда чушки в района на Табаско. В семейния ресторант "Ла Полар" тя опитва "бирия" - пикантна яхния от козе месо. Пробва манго на клечка с дип от чили. Топ готвачът Енрике Олварес сервира прочутото си моле мадре.

 • 6

  Епизод 6

  +

  Милушка посещава производител на агаве и вижда как се извличат соковете на растението за мескал, пулке и текила. Посещава колоритната столица на Юкатан, Мерида, където яде "сопа де лима" с шеф Рикардо Муньос. В Оахака прави сос от червени мравки.