Описание
Милушка пътува до Мексико, за да посети най-красивите места, и се научава да прави най-вкусните ястия.
Милушка пътува до Мексико, за да посети най-красивите места, и се научава да прави най-вкусните ястия.
Милушка научава всичко за приготвянето на царевична тортила и посещава ферма за царевица. В оживената столица Мексико сити има улична храна на всеки ъгъл, а най-разпространената е тако. Извън Мексико сити Милушка посещава храмовете в Теотиуакан.
Милушка търси произхода на авокадото - плод, познат в Мексико от векове. Опитва гуакамоле и се запознава с млади мексиканци, създали зеленчукова градина в града. Пробва ястие с овъглено авокадо и хайвер от яйца на мравка. Посещава река Сочимилко.
Милушка посещава какаова плантация и научава всичко за сложния процес от какаовия плод до какаовия прах. Надниква зад кулисите в магазина за шоколадови изделия делукс на Луис Робледо. Посещава новия ресторант на шеф-готвач Марта Ортис в Мексико Сити.
Милушка търси различни ястия с боб с помощта на главен готвач Мариана Бланко. Посещава ферма, където отглеждат нопал, вид кактус. Посещава и известния площад "Гарибалди", където яде вкусна закуска, заобиколена от музиканти мариачи.
Милушка посещава градинар, който отглежда чушки в района на Табаско. В семейния ресторант "Ла Полар" тя опитва "бирия" - пикантна яхния от козе месо. Пробва манго на клечка с дип от чили. Топ готвачът Енрике Олварес сервира прочутото си моле мадре.
Милушка посещава производител на агаве и вижда как се извличат соковете на растението за мескал, пулке и текила. Посещава колоритната столица на Юкатан, Мерида, където яде "сопа де лима" с шеф Рикардо Муньос. В Оахака прави сос от червени мравки.