Описание
Освен популярното суши, днес в ресторантите се предлагат различни специалитети: рамен, сашими, якитори, темпура или японско говеждо месо „wagyu“ на грил. Милушка пътува до Япония, където се среща с най-добрите японски готвачи.
Освен популярното суши, днес в ресторантите се предлагат различни специалитети: рамен, сашими, якитори, темпура или японско говеждо месо „wagyu“ на грил. Милушка пътува до Япония, където се среща с най-добрите японски готвачи.
Милушка посещава най-големия рибен пазар в Токио и се осмелява да опита фугу. За да изпусне парата, отива на картинг по улиците на Токио. А какво е "танцуващ калмар"?
Милушка иска да разкрие тайната на говеждото месо Wagyu и пилешкото якитори. Дали тези крави наистина получават шампанско и масажи? Освен това тя посещава билковата градина "Нунобики" и водопадите близо до Кобе и хапва сандвич в " Wagyu Mafia".
Милушка разкрива тайните на сушито. Среща се с майстор на суши, посещава оризова ферма в подножието на Фуджи и ни учи как да ядем суши. С влака стрела отива да се запознае с произхода на уасабито. Междувременно разглежда красивата пагода Чурейто.
Милушка търси най-добрите рамен и тофу. Под зоркия поглед на майстор на нудли тя прави нудли за рамен. Посещава известния бар "Робот" и храма "Фушими Инари". Качва се в планината, за да прави тофу с местните хора.
Милушка започва този епизод в Златния павилион в Киото, където търси императорска храна - кайсейки. Спира и в известната бамбукова гора и среща гейша. После търси отговор на въпроса как се прави саке?
Милушка посещава фестивал на уличната храна в Токио с миди, стриди и омари. Сравнява уличната храна в Токио с тази в Киото и Осака. Яде най-добрата темпура и посещава най-големия дървен храм в Нара, "Тодайджи".