© 2023 Disney and its related entities. All rights reserved.
Милушка в Япония

Следващо излъчване

  1. Сряда 8 май от 18:00

    Сашими и соя (Е01)

  2. Сряда 8 май от 18:30

    Тепаняки и якитори (Е02)

  3. Четвъртък 9 май от 05:10

    Сашими и соя (Е01)

Описание

Освен популярното суши, днес в ресторантите се предлагат различни специалитети: рамен, сашими, якитори, темпура или японско говеждо месо „wagyu“ на грил. Милушка пътува до Япония, където се среща с най-добрите японски готвачи.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Сашими и соя

    +

    Милушка посещава най-големия рибен пазар в Токио и се осмелява да опита фугу. За да изпусне парата, отива на картинг по улиците на Токио. А какво е "танцуващ калмар"?

    Следващо излъчване
    Сряда 8 май от 18:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Четвъртък 9 май от 05:10
    По 24Kitchen
  • 2

    Тепаняки и якитори

    +

    Милушка иска да разкрие тайната на говеждото месо Wagyu и пилешкото якитори. Дали тези крави наистина получават шампанско и масажи? Освен това тя посещава билковата градина "Нунобики" и водопадите близо до Кобе и хапва сандвич в " Wagyu Mafia".

    Следващо излъчване
    Сряда 8 май от 18:30
    По 24Kitchen
  • 3

    Суши и уасаби

    +

    Милушка разкрива тайните на сушито. Среща се с майстор на суши, посещава оризова ферма в подножието на Фуджи и ни учи как да ядем суши. С влака стрела отива да се запознае с произхода на уасабито. Междувременно разглежда красивата пагода Чурейто.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 9 май от 18:00
    По 24Kitchen
  • 4

    Рамен и мисо

    +

    Милушка търси най-добрите рамен и тофу. Под зоркия поглед на майстор на нудли тя прави нудли за рамен. Посещава известния бар "Робот" и храма "Фушими Инари". Качва се в планината, за да прави тофу с местните хора.

    Следващо излъчване
    Четвъртък 9 май от 18:30
    По 24Kitchen
  • 5

    Кайсеки и саке

    +

    Милушка започва този епизод в Златния павилион в Киото, където търси императорска храна - кайсейки. Спира и в известната бамбукова гора и среща гейша. После търси отговор на въпроса как се прави саке?

  • 6

    "Темпура и улична храна"

    +

    Милушка посещава фестивал на уличната храна в Токио с миди, стриди и омари. Сравнява уличната храна в Токио с тази в Киото и Осака. Яде най-добрата темпура и посещава най-големия дървен храм в Нара, "Тодайджи".